Američki povjerenik osporio prodaju FTX imovine: izvješće

189
SHARES
1.5k
VIEWS
Američki povjerenik osporio prodaju FTX imovine: izvješće


Planove bankrotirane kripto mjenjačnice FTX da proda svoje fjučerse digitalne valute i klirinšku kuću LedgerX, među ostalim poslovima, osporio je američki povjerenik 7. siječnja, prema Reutersu.

Prema podnesku, američki povjerenik Andrew Vara pozvao je na neovisnu istragu prije bilo kakve prodaje, tvrdeći da bi vrijedne informacije povezane s bankrotom burze mogle biti ugrožene. U dokumentu se navodi:

“Prodaja potencijalno vrijednih postupaka protiv dužnikovih direktora, službenika i zaposlenika ili bilo koje druge osobe ili entiteta ne bi trebala biti dopuštena dok se ne provede potpuna i neovisna istraga svih osoba i entiteta koji su mogli biti uključeni u bilo kakva zloporaba, nemar ili drugo kazneno ponašanje.”

U nastojanju da povrati izgubljena sredstva od klijenata burze, nova uprava FTX-a planirala je prodati svoje jedinice u Japanu i Europi, zajedno s burzom izvedenica LedgerX i platformom Embed za kliring dionica. U podnesku od 15. prosinca, odvjetnici koji zastupaju FTX tvrdili su da bi prodaja tih poduzeća maksimizirala vrijednost za državu FTX.

Povezano: korisnici FTX-a žele više informacija o FTX-ovim planovima za prodaju podružnica

Odvjetnici FTX-a također procjenjuju da bi potencijalna prodaja jedinica bila mnogo jednostavnija, budući da su nedavno kupljene i da rade neovisno o FTX-u. Planirano je da aukcije poduzeća započnu u veljači prodajom s Embedom, nakon čega će uslijediti druge tri dražbe u ožujku.

FTX Japan bio je predmet obustave poslovanja i naloga za poboljšanje u studenom usred kolapsa matične tvrtke. FTX Europe također je suspendirao svoje licence i operacije nakon zahtjeva Komisije za vrijednosne papire i burzu Cipra, izvijestio je Cointelegraph.

Više od 110 zainteresiranih za kupnju jedne ili više od 134 tvrtke koje su u stečajnom postupku. FTX je već sklopio 26 ugovora o povjerljivosti s drugim ugovornim stranama.

Osnivač FTX-a i bivši glavni izvršni direktor Sam Bankman-Fried izjasnio se nevinim po svim kaznenim optužbama vezanim uz kolaps kripto burze 3. siječnja, uključujući prijevaru s elektronskim putem, prijevaru s vrijednosnim papirima i kršenje pravila financiranja kampanje.