Bank of England odgovara na pitanja stručnjaka o nadolazećem CBDC novčaniku

189
SHARES
1.5k
VIEWS
Bank of England odgovara na pitanja stručnjaka o nadolazećem CBDC novčaniku


Tvrtke koje su se prijavile za dobivanje ugovora od 244 000 USD za razvoj digitalne valute središnje banke (CBDC) s dokazom koncepta novčanika (PoC) za Bank of England (BOE) postavile su pitanja o projektu. Kao odgovor, središnja banka objavila je svoje odgovore na više od 70 pitanja.

Dana 9. prosinca BOE je otvorio zahtjeve tražeći od dobavljača da podnesu zahtjeve. Oko 20 tvrtki podnijelo je svoje prijave i predalo svoja pitanja prije 25. prosinca. Nakon toga, BOE je objavio pitanja koja su postavili konkurentski pružatelji usluga i dao svoje odgovore koji su imali za cilj ponuditi uvid u projekt.

Prema BOE-u, želi stvoriti pozadinski poslužitelj za glavnu knjigu, aplikaciju za mobilni novčanik i web stranicu trgovca. Banka je pojasnila da se još nije posvetila razvoju uzorka novčanika i da će koristiti PoC samo za proširenje svog znanja. BOE je napisao:

“Koristimo ovaj PoC kako bismo produbili svoje znanje i razumijevanje o tome kako CBDC proizvodi mogu međusobno komunicirati.”

U početku je podneseno 28 zahtjeva, ali osam dobavljača nije nastavilo nakon faze pitanja. Prijave je ispunilo devet malih i srednjih poduzeća te 11 velikih poduzeća. Prema BOE-u, ugovor će biti dodijeljen odabranom podnositelju zahtjeva 31. siječnja.

Povezano: ‘Kum kripto’ želi stvoriti CBDC usmjeren na privatnost: Evo kako

Dana 23. studenog, dužnosnici BOE-a Andrew Bailey i Sir Jon Cunliffe odgovarali su na pitanja koja su postavili zakonodavci u događaju koji se prenosio uživo. Što se tiče digitalnih valuta, čini se da dužnosnici vide CBDC kao revoluciju za budućnost novca. Sir Cunliffe rekao je da očekuje revoluciju u funkcionalnosti novca koju “pokreće tehnologija”.

U međuvremenu, izvršni direktor industrije nedavno je razgovarao s Cointelegraphom kako bi objasnio kako kriptovalute mogu biti dobre za CBDC i obrnuto. Itai Avneri, zamjenik izvršnog direktora kripto platforme INX, rekao je da CBDC i regulirane kripto imaju potencijal međusobnog nadopunjavanja.