Bitcoin pokreće priljev digitalne imovine prvi put u 6 tjedana: izvješće

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Imovina kriptovalute doživjela je priljev po prvi put u šest tjedana od 22. do 28. rujna, prema najnovijem tjednom izvješću o tokovima Fonda digitalne imovine europske tvrtke za upravljanje digitalnom imovinom CoinShares.

Bitcoin (BTC) je bio najveći dobitak, s priljevima u iznosu od 20,4 milijuna dolara u tjednu.

Solanin SOL (SOL) zauzeo je drugo mjesto, s 5 milijuna dolara, kao jedina druga imovina koja pokazuje priljeve. Prema CoinSharesu, ovo je njegov 27. tjedan priljeva, sa samo četiri tjedna odljeva za 2023., što ga čini “najomiljenijim altcoinom ove godine”.

S druge strane, Ether (ETH) je doživio odljeve u iznosu od 1,5 milijuna dolara. Ovo označava njegov sedmi uzastopni tjedan odljeva i, prema CoinSharesu, učvršćuje svoj status “najmanje voljenog altcoina”.

Povezano: CoinShares kaže da SAD ne zaostaju u usvajanju i regulaciji kriptovaluta

Tokovi za druge altcoine, uključujući XRP (XRP) — koji je imao više priljeva od Solane tijekom prethodnog tjedna — bili su negativni i minimalni.

Analitičari CoinSharesa pripisali su nedostatak kretanja altcoina uz zamah koji probija trend Bitcoina kombinaciji čimbenika:

“Vjerujemo da su priljevi reakcija na kombinaciju pozitivnog cjenovnog zamaha, strahova oko cijena duga američke vlade i nedavne muke oko državnog financiranja.”

Močvara koju spominje CoinShares uključuje tekuće pregovore o financiranju američke vlade. Ranije u prošlotjednom ciklusu, strahovi zbog zastoja u nacrtu zakona o financiranju doveli su do predviđanja da će se američka vlada zatvoriti 2. listopada. Međutim, nastojanje čelnika Senata u posljednjem trenutku omogućilo je usvajanje privremene mjere koja osigurava financiranje do studenog 17. Hoće li se Kongres i predsjednik moći dogovoriti o financiranju vlade nakon isteka trenutne mjere, ostaje za vidjeti.

Geografski gledano, Njemačka, Kanada i Švicarska prednjače u iznosu od 17,7 milijuna dolara, 17,2 milijuna dolara i 7,4 milijuna dolara. Australija i Francuska držale su se, metaforički govoreći, sa 100.000 dolara za prvu i nula za potonju.

Međutim, Sjedinjene Države zabilježile su odljeve od 18,5 milijuna dolara, a slijedili su ih Švedska i Brazil s odljevima od 1,8 milijuna i 900.000 dolara.