Cijene Bitcoin ASIC rudara lebde na najnižim razinama koje nisu viđene godinama

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Bitcoin ASIC rudari — strojevi optimizirani za isključivu svrhu rudarenja Bitcoina — trenutno prodaju po najnižim cijenama kakve nisu viđene od 2020. i 2021., što se smatra još jednim znakom produbljenog kripto tržišta medvjeda.

Prema najnovijim podacima Hashrate Indexa, najučinkovitiji ASIC rudari, oni koji generiraju najmanje jedan terahash po 38 džula energije, zabilježili su pad cijena od 86,82% od svibnja. 7. 2021. vrhunac od 119,25 USD po terahashu na 15,71 USD od 25. prosinca.

Rudari u ovoj kategoriji uključuju Bitmainov Antminer S19 i MicroBTC-ov Whatsminer M30s.

Ista izjava vrijedi i za strojeve srednje razine, s cijenama koje su sada u prosjeku 10,23 USD nakon što su pale za ogromnih 89,36% u odnosu na vrhunsku cijenu od 96,24 USD u svibnju. 7. 2021.

Međutim, najmanje učinkoviti strojevi, oni koji zahtijevaju više od 68 Joulea po TH, sada imaju cijenu od 4,72 USD, što je pad od 91% u odnosu na vrhunsku cijenu od 52,85 USD. Posljednji put kada je cijena blizu ove bila je oko 5. studenog 2020.

Indeks cijena Bitcoin ASIC rudara za strojeve s različitim razinama učinkovitosti. Izvor: Hashrate Index.

Pad cijena uvelike se pripisuje velikim tvrtkama za rudarenje Bitcoina koje su se borile da ostanu profitabilne na medvjeđem tržištu, pri čemu su mnoge ili podnijele zahtjev za bankrot prema Poglavlju 11, zadužile se ili prodale svoje posjede i opremu BTC-a kako bi ostale na površini.

Među tvrtkama koje su to učinile su Core Scientific, Marathon Digital, Riot Blockchain, Bitfarms i Argo Blockchain.

Povezano: Omjer odljeva Bitcoin rudara dosegao je 6-mjesečni maksimum u novoj prijetnji cijeni BTC-a

No strmoglavi pad cijena naišao je na neke gorljive kupce. Među njima su mnoga rudarska postrojenja sa sjedištem u Rusiji, poput BitRivera, koja mogu iskoristiti relativno niske troškove električne energije, s nekim modernim hardverom koji može rudariti jedan Bitcoin (BTC) po cijeni od oko 0,07 USD po kilovatsatu u energetski bogatom području. narod.

Iako je teško predvidjeti u kojem će smjeru cijena ASIC rudari krenuti sljedeći put, Nico Smid iz Digital Mining Solutions zašiljen u tweetu od 21. prosinca da su cijene ASIC rudara pale na dno u posljednjem ciklusu prepolovljenja Bitcoina u svibnju. 11. 2020. i ubrzo nakon toga agresivno krenuo prema gore — nešto što bi se moglo odigrati u sljedećem ciklusu prepolovljenja Bitcoina za koji se očekuje da će se održati 20. travnja 2024.

Izvor: Twitter