Debakl FTX-a vidi Nansenovu provjeru glavnih dionica onchain burze

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Kolaps burze kriptovaluta FTX stavio je kolege iz industrije pod mikroskop s pozivima na transparentne račune posjeda tokena i imovine pod upravljanjem.

Glavne mjenjačnice kriptovaluta kao što su Binance, Huobi, OKX i Crypto.com uložile su napore u dijeljenje pojedinosti o svojoj imovini i portfelju kako bi umirile širi prostor. Ovo se događa nakon što je poljuljano povjerenje ulagača, a korisnici u cijelom ekosustavu premještaju Bitcoin (BTC) i druge tokene s burzi kako bi izbjegli potencijalnu zarazu uslijed pada FTX-a.

Platforma za analizu blokovskih lanaca Nansen pruža uvid u industriju i poznata je po svojim značajkama označavanja novčanika koje prate adrese u višestrukim lancima blokova. U nizu tweetova objavljenih 15. studenog, Nansen je naveo sedam glavnih burzi, njihove relevantne portfelje i obrazloženja izvješća o računima.

Povezano: Bitfinex CTO objavljuje dokaz o rezervama usred fijaska stečaja FTX-a

Imovina i neto vrijednost razmjena zbroj je udjela u adresama novčanika koje osiguravaju tvrtke na lancima blokova koje Nansen prati. Analitička platforma također napominje da brojke nisu “iscrpna ili potpuna izjava o stvarnoj imovini/rezervama koje se drže.”

Razmjene koje se obračunavaju uključuju Binance, Crypto.com, OKX, KuCoin, Deribit, Bitfinex i Huobi.

Binance, koji se naširoko smatra najvećom globalnom burzom po obujmu transakcija, drži imovinu vrijednu oko 64,3 milijarde dolara u blockchainovima Bitcoin, Ethereum, TRON i BNB. Ovo zasjenjuje ostale burze za značajan iznos.

Bitfinex ima drugu najveću imovinu u rezervi od sedam burzi prema podacima koje je dostavila tvrtka. Imovina od 8,23 milijarde dolara drži se u lancima blokova Bitcoin, Ethereum, Polygon, TRON, Solana, Acala, Avalanche, Cosmos, Fantom, Near, Terra i Terra Classic.

Huobijeva imovina iznosi 3,3 milijarde dolara u osam različitih lanaca. OKX navodno drži 5,84 milijarde dolara u imovini kriptovalute u blockchainovima Bitcoin, Ethereum, Polygon, Arbitrum, TRON i Avalanche.

Crypto.com drži procijenjenih 2,36 milijardi dolara imovine u sedam lanaca. KuCoin adrese čine 2,65 milijardi dolara imovine na osam različitih lanaca blokova, a Deribit drži oko 1,46 milijardi dolara vrijednosti imovine na lancima blokova Bitcoin, Ethereum i Solana.

Suosnivač Nansena i izvršni direktor Alex Svanevik rekao je za Cointelegraph da tvrtka planira objaviti preliminarne nalaze o situaciji s FTX-om ovaj tjedan. Nansen je prethodno raspakirao onchain nalaze nakon kataklizmičkog kolapsa ekosustava Terra u svibnju 2022.