Fenix ​​Games prikuplja 150 milijuna dolara za poticanje blockchain igranja sljedeće generacije

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Izdavač Web3 igara Fenix ​​Games prikupio je 150 milijuna dolara sredstava za kupnju, ulaganje i distribuciju blockchain igara. Fond će se koristiti za stvaranje tvrtke za izdavanje igara posebno za mainstreaming blockchain igara.

U posljednjem krugu financiranja Fenix ​​Gamesa sudjelovali su investitori, uključujući Phoenix Group i tvrtku rizičnog kapitala Cypher Capital sa sjedištem u Dubaiju, izvijestili su lokalni mediji Jinse. Chris Ko, izvršni direktor i suosnivač Fenix ​​Gamesa, koji je prethodno vodio Mythical Games, smatra Fenix ​​Games “poput VC fonda” za poticanje sljedeće generacije blockchain igara.

Dijeleći detalje o planu igre nakon financiranja, Ko je izjavio:

“Zapravo ćemo započeti s ogromnom bazom kapitala za ulaganje u te studije (za igrice sljedeće generacije). Također želimo iskoristiti našu bilancu za kupnju gomile postojećih igara u Web2 prostoru za izgradnju portfelja.”

Ko je također istaknuo da tržište za blockchain igre ne postoji kao što je postojalo za tradicionalne videoigre kao što su igraće konzole i mobilne igre. Strategija Fenix ​​Gamesa za budućnost je razvoj ekosustava igara putem izdavačkih inicijativa.

Povezano: Kripto igranje mora biti zabavno da bi bilo uspješno — novac nije bitan

GameFijev model koji se stalno razvija mogao bi učiniti da “današnje tvrtke za AAA igre izgledaju kao kikiriki”, rekao je Jack O’Holleran, izvršni direktor Skalea, višelančane mreže izvorne Ethereum koja pokreće Web3 igre.

Međutim, pronalaženje održivog GameFi modela ostaje izazov. Korisničko iskustvo nalazi se usred najvećih problema u industriji zbog visokih naknada za plin i tehničke složenosti oko kupnje, posjedovanja i trgovanja nezamjenjivim tokenima (NFT).