Fidelity traži zeleno svjetlo za Ethereum ETF, nakon BlackRockove prijave

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Fidelity, tvrtka za upravljanje imovinom koja nadzire imovinu od 4,5 trilijuna dolara, postala je posljednja tvrtka koja je tražila odobrenje za spot Ethereum (ETH) burzovni fond (ETF).

U podnesku Komisiji za vrijednosne papire i burzu Sjedinjenih Država (SEC) od 17. studenoga, Fidelity predlaže uvrštenje i trgovanje dionicama Fidelity Ethereum fonda na Cboe BZX burzi. U podnesku je navedeno:

“Prema Izjavi o registraciji, svaka Dionica će predstavljati djelomični nepodijeljeni korisni interes u neto imovini Zaklade. Imovina Zaklade sastojat će se od ETH-a koji drži Skrbnik u ime Zaklade.”

Podnesak je objavio da građanima Sjedinjenih Država nedostaje način niskog rizika da se izlože ETH-u:

“Maloprodajnim ulagačima u SAD nedostajalo je američko regulirano sredstvo kojim se trguje na američkoj burzi da bi bili izloženi ETH-u.”

Nadalje je tvrdio da postojeće metode za pristup digitalnoj imovini uključuju suočavanje s rizikom druge strane, pravnu nesigurnost i tehnički rizik.

U međuvremenu je primijetio da ulagači diljem Europe imaju pristup proizvodima koji trguju na reguliranim burzama i pružaju izloženost širokom rasponu spot kripto imovine.

Povezano: BlackRock tvrdi da SEC nema temelja drugačije tretirati kripto fjučerse i uočiti ETF-ove

Cointelegraph je 15. kolovoza izvijestio da je prvi europski spot Bitcoin ETF, Jacobi Bitcoin ETF, dobio odobrenje za uvrštenje na burzu Euronext Amsterdam.

Štoviše, prijava predlaže da bi, da je Ether ETF bio dostupan građanima SAD-a, gubici nastali od sada nepostojećih tvrtki kao što su FTX, Celsius Network i BlockFi bili znatno niži:

“Da je Spot ETH ETP bio dostupan, vjerojatno bi barem dio milijardi dolara povezanih s tim postupcima i dalje bio na brokerskim računima američkih investitora.”

Fidelityjeva prijava dolazi nakon nedavnih vijesti da je BlackRock 16. studenog službeno podnio zahtjev za spot Ether ETF, iShares Ethereum Trust, kod SEC-a.

Tjedan prije toga, BlackRock je registrirao iShares Ethereum Trust kod Delaware Division of Corporations. To se dogodilo gotovo šest mjeseci nakon što je podnio svoju promptnu prijavu za Bitcoin ETF.

Fidelity je sedma tvrtka koja se prijavila za Ether ETF, među tvrtkama koje uključuju VanEck, 21Shares & ARK, Hashdex, Grayscale i Invesco & Galaxy.

Magazin: Ethereum restaking: Blockchain inovacija ili opasna kuća od karata?