Investicijski ogranak Samsunga pokrenut će Bitcoin Futures ETF usred sve većeg interesa za kripto

189
SHARES
1.5k
VIEWS


U Hong Kongu zvoni za Bitcoin (BTC). Samsung Asset Management Hong Kong (SAMHK), podružnica Samsungove investicijske podružnice Samsung Asset Management, trebala bi 13. siječnja uvrstiti “Samsung Bitcoin Futures Active ETF” na burzu dionica u Hong Kongu.

Ovaj potez dolazi usred porasta interesa i vlade i institucionalnih ulagača u regiji.

Hongkonška burza. Izvor: thetradenews.com

ETF, ili fond kojim se trguje na burzi, pratit će promptnu cijenu Bitcoina ulaganjem u Bitcoin futures proizvode koji su kotirani na Chicago Mercantile Exchange (CME). ETF će prvenstveno ulagati u CME Bitcoin Futures, uz neka ulaganja u CME Micro-Bitcoin Futures.

Trenutno je Hong Kong jedino tržište u Aziji na kojem se može trgovati Bitcoin futures ETF-ovima. Samsung Bitcoin Futures ETF pridružuje se ETF-u Hong Kong Crypto Futures, koji je počeo trgovati u iznosu od 70 milijuna dolara 2022. Ostala tržišta diljem svijeta uključuju Kanadu, SAD, Australiju i neke europske zemlje poput Švicarske.

Glasujte sada!

Park Seong-jin, voditelj Samsung Asset Management Hong Kong, komentirao je:

“Hong Kong je jedino tržište u Aziji na kojem su bitcoin futures ETF-ovi uvršteni i kojima se trguje na institucionalnom tržištu. Bit će to nova opcija za ulagače koji su zainteresirani za Bitcoin kao konkurentan proizvod koji odražava njihovo iskustvo u upravljanju rizicima.”

Ovo uvrštenje ETF-a pružit će maloprodajnim i institucionalnim ulagačima novi način da se izlože Bitcoinu, što bi moglo pomoći u privlačenju većine ulagatelja u prostor kriptovaluta. Uz Samsungov ugled i moć brenda, ETF bi mogao biti atraktivna opcija za ulagače koji traže način ulaganja u Bitcoin bez kupnje i izravnog držanja vlastitih privatnih ključeva.

Potez Samsunga dolazi u trenutku kada je cijena Bitcoina premašila razinu od 18.000 dolara, što ukazuje na potencijalni porast pozitivnog raspoloženja među trgovcima. Druge kriptovalute također su slijedile taj primjer, bilježeći oporavak na širem kripto tržištu.

Povezano: ETF za rudarenje bitcoina na vrhu je dioničkog ETF tržišta na novogodišnjim ljestvicama uspješnosti

Godine 2022. Samsung Asset Management Hong Kong Limited držao je 1,4 milijarde dolara imovine pod upravljanjem, dok je globalno priznati brend Samsung i dalje aktivno uključen u kripto prostor. Južnokorejska tvrtka, čija se vrijednost procjenjuje na više od 300 milijardi dolara, može se pohvaliti blockchain novčanikom, dok vodeći pametni telefon, Galaxy S22, dolazi s predinstaliranom kripto.

ETF je daljnji pokazatelj da globalni brend želi iskoristiti sve veći interes za kriptovalute.