Iskorištavanje Ethereum Alarm Clock do sada je dovelo do 260 tisuća dolara naknada za ukradeni plin

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Navodno je iskorištena greška u kodu pametnog ugovora za uslugu Ethereum Alarm Clock, pri čemu se kaže da je do sada iz protokola ukradeno gotovo 260.000 dolara.

Ethereum Alarm Clock omogućuje korisnicima zakazivanje budućih transakcija unaprijed određivanjem adrese primatelja, poslanog iznosa i željenog vremena transakcije. Korisnici moraju imati potreban eter (ETH) pri ruci kako bi dovršili transakciju i moraju platiti naknade za plin unaprijed.

Prema objavi na Twitteru od 19. listopada tvrtke PeckShield za sigurnost i analizu podataka u blockchainu, hakeri su uspjeli iskoristiti rupu u zakazanom procesu transakcije koja im omogućuje da zarade na vraćenim naknadama za gorivo iz otkazanih transakcija.

Jednostavno rečeno, napadači su u biti pozvali funkcije otkazivanja na svojim Ethereum ugovorima za budilicu s napuhanim naknadama za transakcije. Dok protokol isplaćuje povrat naknade za gorivo za otkazane transakcije, greška u pametnom ugovoru vraća hakerima veću vrijednost naknada za gorivo nego što su prvobitno platili, što im omogućuje da stave razliku u džep.

“Potvrdili smo aktivnu eksploataciju koja koristi ogromnu cijenu plina za igru ​​TransactionRequestCore ugovora za nagradu na trošak izvornog vlasnika. Zapravo, eksploatacija plaća 51% profita rudaru, otuda i ova ogromna MEV-Boost nagrada,” napisala je tvrtka.

PeckShield je u to vrijeme dodao da je uočio 24 adrese koje su iskorištavale grešku za prikupljanje navodnih “nagrada”.

Web3 security frim Supremacy Inc također je pružio ažuriranje nekoliko sati kasnije, ukazujući na Etherscan povijest transakcija koje su pokazale da su hakeri do sada uspjeli prevući 204 ETH, u vrijednosti od otprilike 259.800 USD u vrijeme pisanja.

“Zanimljiv događaj napada, TransactionRequestCore ugovor star je četiri godine, pripada projektu ethereum-alarm-clock, ovaj projekt je star sedam godina, hakeri su zapravo pronašli tako stari kod za napad”, istaknula je tvrtka.

Kako sada stoji, nije bilo ažuriranja na tu temu kako bi se utvrdilo je li hakiranje u tijeku, je li bug zakrpan ili je napad završen. Ovo je priča u razvoju i Cointelegraph će pružati ažuriranja kako se bude odvijala.

Unatoč tome što je listopad općenito mjesec povezan s rastom, ovaj je mjesec do sada bio prepun hakova. Prema izvješću Chainalysisa od 13. listopada, u listopadu je već bilo ukradeno 718 milijuna dolara hakiranjem, što ga čini najvećim mjesecom za hakiranje u 2022. godini.