Je li Michael Saylor jednom kupio dno Bitcoina?

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Tvrtka za poslovnu inteligenciju MicroStrategy ne pokazuje znakove odustajanja od svog Bitcoin gambita. Upravo u vrijeme kada je Sam Bankman-Fried razotkriven kao prevarant, MicroStrategy je zgrabio još Bitcoina (BTC) — ovaj put je tvrtka kupila što je bliže dnu. Iako Bitcoin uvijek može pasti niže, osvježenje je vidjeti da MicroStrategy kupuje oko 17 tisuća dolara. Zanimljivo, MicroStrategy je također prodao nešto BTC-a ranije ovog mjeseca — ali ne iz razloga iz kojeg mislite (više o tome u nastavku.)

Posljednji Crypto Biz bilten za 2022. raspravlja o kupnji Bitcoina od strane MicroStrategyja, prodoru Fidelity Investmentsa u metaverzum, Changpeng Zhaoovom odgovoru na hejtere i kolektivnim nevoljama Bitcoin rudara.

MicroStrategy povećava udio u Bitcoinu unatoč velikom gubitku

Tvrtka za poslovnu inteligenciju MicroStrategy prikupila je 2.395 BTC-a po prosječnoj cijeni od 17.181 USD između 1. studenog i 21. prosinca. (Znam da je dno bilo ispod 16.000 USD, ali to je prilično blizu za MicroStrategy). Nakon toga je prodao 704 BTC s gubitkom kako bi nadoknadio prethodne kapitalne dobitke. Nekoliko dana kasnije, tvrtka je kupila dodatnih 810 BTC-a, čime je ukupni posjed dosegao 132.500 BTC-a. MicroStrategyjev glavni Bitcoin evangelist Michael Saylor bio je uporan u tome da njegova tvrtka planira pretvoriti svoje fiat holdinge u BTC u doglednoj budućnosti i da će nastaviti držati glavnu digitalnu imovinu na neodređeno vrijeme. Trenutna vrijednost Bitcoina tvrtke MicroStrategy iznosi 2,2 milijarde dolara u odnosu na ukupnu osnovu troškova od preko 4 milijarde dolara, prema Bitcoin Treasuries. To je prilično brutalno.

Javne tvrtke za rudarenje Bitcoina muče se s 4 milijarde dolara zajedničkog duga

Prošli smo tjedan podigli svijest o utjecaju kripto zaraze na Bitcoin rudare. Rudarske tvrtke su u gorem položaju nego što se isprva mislilo. Javni rudari akumulirali su više od 4 milijarde dolara zajedničkog duga, što je teško održivo s obzirom na opseg trenutnog medvjeđeg tržišta. Zaduživanje za poticanje poslovnih operacija i proširenje kapaciteta zvučalo je kao dobra ideja tijekom tržišta bikova 2021. Sada, te razine duga predstavljaju veliki rizik. Primjer: Core Scientific, najveći dužnik među rudarima, nedavno je podnio zahtjev za stečaj prema poglavlju 11. Provjerite koliko novca duguju druge velike rudarske tvrtke.

CZ se bavi razlozima koji stoje iza Binanceovog nedavnog FUD-a

Kripto burza Binance bila je u vijestima iz pogrešnih razloga. Njegova neprozirna upravljačka struktura, sumnjivo izvješće o dokazu o rezervama i optužbe za “prijevarno prikrivanje” u Francuskoj pridonijeli su koordiniranoj FUD kampanji protiv tvrtke. (Ili je FUD odgovor na temeljne probleme u Binanceu?) Changpeng Zhao, poznat i kao CZ, objavio je niz tweetova objašnjavajući zašto ljudi šire strah, neizvjesnost i sumnju u vezi s njegovom razmjenom. Po mišljenju CZ-a, FUD su proširili vanjski čimbenici, uključujući plaćene novčane naknade koje su trebale učiniti da njegova razmjena izgleda loše. Nisam siguran da ga kupujem, ali možete pročitati njegovo razmišljanje u nastavku.

Fidelity planira NFT tržište i financijske usluge u metaverzumu

Dok aktivnosti kripto ulaganja možda ne postoje među velikim institucijama, jedan glavni igrač proširuje svoju izloženost sektoru. Fidelity Investments, koji je dugo bio naklonjen Bitcoinu i digitalnoj imovini, nedavno je podnio zahtjeve za zaštitni znak za nekoliko proizvoda Web3 i nezamjenjivih tokena u metaverzumu. Fidelity je rekao da istražuje niz investicijskih usluga unutar virtualnih svjetova, uključujući mirovinske fondove, zajedničke fondove i usluge financijskog planiranja.

Prije nego krenete: Što 2023. sprema za kripto?

Prema većini mjera, 2022. je bila užasna godina za kripto. 2023. ne može biti gora… ili može? Ovog tjedna Tržišno izvješće, sjedio sam s kolegama analitičarima Marcelom Pechmanom i Joeom Hallom kako bismo razgovarali o nadolazećoj godini u Bitcoinu i digitalnoj imovini. Iako sam i dalje optimističan u pogledu budućnosti Bitcoina, 2023. mogao bi vidjeti povratak osnovama nakon parade neuspjeha i bankrota prošle godine. Cijelu reprizu možete pogledati u nastavku.

Crypto Biz je vaš tjedni puls poslovanja iza blockchaina i kripto koji se svakog četvrtka dostavlja izravno u vaš sandučić.