Kreator Bitcoin sloja 2 razmišlja o podrijetlu kripto koji je skočio za 98% u tjedan dana

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Daleke 2014. godine, mnogo prije nego što je većina ljudi čula za blockchain, a još manje za ono što sada zovemo Web3 — premještanje centraliziranih internetskih struktura na platforme poput blockchaina — Muneeb Ali pokrenuo je svoju prvu tvrtku, OneName, rani pokušaj korištenja temeljne tehnologije bitcoina za stvaranje imena domena.

Otkako je doktorirao na Princetonu nakon što je napisao tezu o korištenju blockchaina za dizajn novog interneta, prikupio je više od 200 milijuna dolara i jedan od svojih najnovijih projekata, kriptovalutu stacks, koja omogućuje sofisticirane pametne ugovore koje je prvi popularizirao ethereum, ali na bitcoin blockchainu eksplodirao u vrijednosti.


Klik ovdje da se pretplatite na Forbes CryptoAsset & Blockchain Advisor.


Tijekom prošlog tjedna porastao je za 98% na 1,05 USD, s tržišnom kapitalizacijom od 1,4 milijarde USD, kako interes oko stvaranja nezamjenjivih tokena (NFT) na bitcoinu ulazi u kripto svijest. Još jedno OG bitcoin Layer 2 rješenje (izraz za blockchain koji se nalazi na vrhu drugog blockchaina omogućavajući nove značajke ili brže transakcije), nazvano RSK, poraslo je 80% u istom razdoblju, a sam bitcoin skočio je 32% ovaj tjedan na 26 420 USD, s tržišnom kapitalizacijom od 555 milijardi dolara.

Ranije ovog tjedna imao sam priliku sjesti s Alijem da razgovaramo o tome kako je to što je rođen u Pakistanu utjecalo na njegovo razmišljanje o ulozi koju središnje banke igraju u stvaranju financijske stabilnosti i hiperinflacije i zašto je odlučio izgraditi svoju tehnologiju na prvom kriptovaluta.

Prati me na Twitter ili LinkedIn. Provjeri moja web stranica. Pošalji mi siguran savjet.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

List

NamePrice
bitcoin
Bitcoin (BTC) $28,434.00
ethereum
Ethereum (ETH) $1,826.81
tether
Tether (USDT) $1.00
binancecoin
BNB (BNB) $314.74
usd-coin
USD Coin (USDC) $1.00
ripple
XRP (XRP) $0.518
cardano
Cardano (ADA) $0.391
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $1,822.24
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $0.076
matic-network
Polygon (MATIC) $1.11

Amazon Software

AMAZON ORIGINAL