Kreator Final Fantasyja otkriva ‘agresivno ulaganje’ u blockchain igre

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Tvorac Final Fantasy Square Enix trebao bi udvostručiti razvoj blockchain igara unatoč turbulencijama na kripto tržištu, prema pismu predsjednika japanske tvrtke Yosukea Matsude od 1. siječnja.

Pismo pod naslovom “Novogodišnje pismo predsjednika” imalo je za cilj sažeti glavna postignuća tvrtke u 2022. i objasniti njezine planove za 2023. Od 15 paragrafa, sedam se odnosilo na blockchain igranje, pokazujući da je blockchain igranje glavni fokus strategija ulaganja tvrtke u budućnosti.

Matsuda je izjavio da je “blockchain zabava” polje ulaganja na koje će njegov tim biti najviše usredotočen u srednjoročnom razdoblju, čemu su posvetili “agresivna ulaganja i napore u razvoju poslovanja”.

Nakon što je sažeo uspone i padove kripto tržišta 2021. i 2022., Matsuda je pokušao dati smisao njegovom padu. Rekao je da nove tehnologije često izazivaju “zbrku”, ali s vremenom postaju prihvaćene kao normalan dio svakodnevnog života. Dakle, ako dođe do previranja na kripto tržištu, to ne bi nužno trebalo izazvati sumnju ulagača u njegov potencijal, rekao je, dodajući:

“Nove tehnologije i okviri dovode do inovacija, ali također stvaraju znatnu zbrku.”

Matsuda je dodao da će svaka tehnologija koja je u stanju nadvladati “društvene plime” postupno postati dio života ljudi i na kraju dovesti do novih poduzeća i rasta.

“Nakon uzbuđenja i ushićenja koji su okruživali NFT-ove i metaverzum 2021., 2022. bila je godina velike nestabilnosti u prostoru povezanom s blockchainom,” istaknuo je.

“Međutim, ako se pokaže da je ovo bio korak u procesu koji vodi do stvaranja pravila i transparentnijeg poslovnog okruženja, to će definitivno biti za dobrobit rasta blockchain zabave.”

Matsuda je završio pismo izjavom da Square Enix ima više blockchain igara u razvoju i da će ih objaviti više tijekom 2023.

Povezano: 2023. bit će smrt igranja igrica play-to-earn

Square Enix napravio je višestruke korake u prostoru blockchain igara tijekom 2022. U srpnju je objavio da će objaviti kolekcionarske predmete Final Fantasy na platformi Enjin. U rujnu se pridružio Oasys blockchainu kao validator čvorova. U prosincu je Square Enix uložio 7 milijardi jena (52,7 milijuna dolara) u razvijača mobilnih igara Gumi Games, kako bi pomogao u razvoju mobilnih naslova igraj i zaradi.

Ovo nedavno pismo implicira da tvrtka ne planira usporiti svoja ulaganja u svemir 2023., unatoč turbulencijama 2022.