Line gasi kripto razmjenu kako bi se usredotočio na blockchain i LN token

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Japanski div za razmjenu poruka Line odlučio je zatvoriti svoj posao mjenjačnice kriptovaluta usred tekuće kripto zime.

Linija kripto mjenjačnica Bitfront službeno je 27. studenoga objavila plan potpunog zatvaranja platforme do ožujka 2023.

Prema priopćenju, zatvaranje je potaknuto stalnim medvjeđim tržištem kriptovaluta i drugim problemima u kripto industriji.

Unatoč zatvaranju burze, Line će i dalje nastaviti voditi svoje druge blockchain pothvate, uključujući Line blockchain ekosustav i Link (LN) token, navodi se u objavi, u kojoj se navodi:

“Unatoč našim naporima da prevladamo izazove u ovoj industriji koja se brzo razvija, nažalost smo odlučili da moramo zatvoriti Bitfront kako bismo nastavili s rastom Line blockchain ekosustava i ekonomije Link tokena.”

Bitfront je također naglasio da je odluka o zatvaranju burze donesena u “najboljem interesu” Line ekosustava i da nije povezana s tekućim skandalom u industriji koji uključuje FTX burzu.

Prema najavi, Bitfront će poduzeti postupan pristup obustavljanju svojih usluga, zaustavljanju registracija i plaćanja kreditnim karticama 28. studenoga. Platforma tada planira obustaviti dodatne depozite i isplate kamata na LN kamatne proizvode i nastaviti s povezanim LN povlačenjima do sredinom prosinca.

Do kraja prosinca, Bitfront namjerava zaustaviti sve depozite kriptovaluta i fiat uz obustavu trgovanja i otkazivanje otvorenih naloga. Potpuna obustava povlačenja zakazana je za 31. ožujka 2023., dok bi korisnici još uvijek mogli potraživati ​​svoju imovinu u različitim jurisdikcijama Sjedinjenih Država.

Kao što je prethodno izvijestio Cointelegraph, Line je pokrenuo svoju vlasničku kripto mjenjačnicu 2018. kao tvrtka sa sjedištem u Singapuru. Izvorno poznata kao BitBox, tvrtka je preimenovana u Bitfront i preseljena u SAD u veljači 2020. Burza je smanjila neke od svojih operacija posljednjih godina, obustavljajući usluge u Južnoj Koreji u kolovozu 2021.

Povezano: Argo Blockchain je u opasnosti od zatvaranja ako ne uspije dobiti daljnje financiranje

Unatoč tome što je manja kripto burza, Bitfront ima značajne količine trgovanja u vrijeme pisanja. Prema podacima iz CoinGecka, dnevni volumen trgovanja Bitfronta iznosi 55 milijuna dolara, a burza trguje s ukupno pet kriptovaluta, uključujući Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Link, Litecoin (LTC) i Tether (USDT).