Naklonjen Bitcoinu, američki senator Ted Cruz želi da Teksas bude kripto oaza

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Američki senator Ted Cruz želi od američke države Teksas napraviti oazu za Bitcoin (BTC) i kriptovalute. Govoreći na Texas Blockchain Summitu 2022. krajem studenog, političar je suosjećao kako kripto industrija može biti strateška za opskrbu energijom i tehnološki razvoj SAD-a.

Cruz je tvrdio da bi se rudarenje Bitcoina moglo koristiti za unovčavanje energije stvorene iz vađenja nafte i plina, umjesto da se spaljuje. Osim toga, naglasio je kako se rudarska aktivnost može koristiti kao alternativa za skladištenje i opskrbu energijom:

“Ljepota toga [Bitcoin mining] je kada imate značajna ulaganja, kao što imamo u Teksasu i rudarenju Bitcoina, kada imate ekstremne vremenske prilike, bilo ekstremnu vrućinu, koja je česta u državi Texas ili ekstremnu hladnoću, što se ponekad događa ovdje, rudarenje Bitcoina može isključiti u djeliću sekunde. Učiniti tu električnu energiju trenutno dostupnom mreži za grijanje ili hlađenje domova ljudi, kako bi poduzeća radila. To je ogroman rezervoar viška kapaciteta koji je, mislim, vrlo koristan.”

Senator je istaknuo da Teksas kombinira obilnu i relativno jeftinu energiju, kao i prihvaćanje slobodnog poduzetništva, što Teksas čini privlačnom državom za razvoj kripto industrije u SAD-u. Cruz je također otkrio razlog zašto je sebe opisao kao entuzijastičnog obožavatelja Bitcoina:

“Sviđa mi se Bitcoin jer ga vlada ne može kontrolirati.”

Republikanski zastupnik priznao je da tjedno kupuje Bitcoin, jedinu kriptovalutu u svom portfelju. Također je primijetio:

“Mislim da Bitcoin znači ulaganje. Znači priliku. Znači prosperitet. Znači financijsku neovisnost. Također mislim da porast rudarenja bitcoina u Teksasu ima ogromnu pozitivnu korist za otpornost mreže.”

Texas je jedno od najbrže rastućih središta za kripto rudarenje u Sjedinjenim Državama. U kolovozu je ured nadzornika otkrio pro-kripto stav države, namjeravajući ugostiti dugoročne rudare i operatere u biltenu.

Razjašnjavajući opću pogrešnu predodžbu o potrošnji energije Bitcoina, fiskalna bilješka je istaknula da za razliku od “proizvodnih pogona ili industrijskih kemijskih postrojenja, za koje se može očekivati ​​da će postojati desetljećima”, postrojenja za rudarenje kriptovaluta ne postavljaju velike električne zahtjeve na mrežu.

Cointelegraphov tim bio je na terenu na Texas Blockchain Summitu. Saznajte više o događaju čitajući naš sažetak.