Neovisno istraživanje potvrđuje GBTC-jevih 633K Bitcoina: Pa zašto neće Grayscale?

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Budući da je tvrtka za upravljanje digitalnom imovinom Grayscale odbila pružiti dokaz o rezervama za svoj Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), neovisni analitičar proveo je dane pročešljavajući blockchain kako bi neovisno provjerio svoje posjede.

Analitičar OXT Researcha, Ergo, upotrijebio je on-chain forenziku kako bi potvrdio da od 23. studenoga GBTC posjeduje približno 633 000 Bitcoina (BTC) koje drži njegov skrbnik, Coinbase Custody.

Od kolapsa FTX-a, sve je veći pritisak na druge burze i upravitelje digitalnom imovinom da dokažu da drže sredstva koja polažu. Kolaps GBTC-a ili likvidacija njegovih posjeda bio bi ozbiljan događaj crnog labuda. Zabrinutost je povećana zbog odnosa Grayscalea s posrnulim kripto zajmodavcem Genesis Global Trading, s obzirom da su obje podružnice tvrtke rizičnog kapitala Digital Currency Group.

Neovisna provjera njegovih posjeda dat će određenu razinu povjerenja investitorima u proizvod i industriju u cjelini, a uslijedit će nakon što je Coinbase potvrdio posjede ranije ovog tjedna.

Ergo je objavio da ispituje posjede GBTC-a 20. studenog Twitter nakon što je Grayscale naveo sigurnosne probleme kao razlog za uskraćivanje dokaza o rezervama u lancu 18. studenog.

Znajući da je većina imovine nedavno prebačena s Grayscaleovog prethodnog pružatelja sigurnosnih usluga Xapo na Coinbase Custody, Ergo je mogao upotrijebiti javne podatke i forenziku lanca kako bi saldo od oko 317,705 BTC-a na 432 adrese pripisao vjerojatnoj skrbničkoj aktivnosti GBTC-a.

Povezano: Cijena bitcoina još uvijek treba pasti za 12 tisuća dolara, kaže trgovac kao ETF guru koji podržava GBTC

Kako bi pronašao ostatak BTC-a koji drži GBTC, Ergo je morao “skenirati blockchain” kako bi pronašao dodatne adrese koje odgovaraju profilu onih koje su izvorno pronašli, i napominje da dok analiza “sigurno uključuje lažno pozitivne i negativne,” adrese koje su pronašli sadrže posjede BTC-a gotovo identične onima koje GBTC tvrdi da ima.

Objavljujući da su potvrdili posjede, Ergo je dodao:

“Što nameće pitanje, zašto Grayscale odbija otkriti svoje posjede u lancu?”

Korisnik Twittera Skyquake-1 ponudio je mogući odgovor, nakon što je iskopao GBTC-ov dokument Komisije za vrijednosne papire i razmjenu (SEC) iz siječnja 2017., u kojem se navodi da skrbnik “ne smije otkriti takve [public] ključeve Sponzora, Zaklade ili bilo kojeg drugog pojedinca ili subjekta.”

Ergo je dobio pohvale od mnogih u zajednici, uključujući tvrtku za kriptoistraživanje Delphi Digital Ceteris, koja je retvitala analizu i dodao:

“Ergo je blago”

Twitter zajednica je stalni izvor uvida u kripto industriju, posebno nakon pada FTX-a, a čak je dobila pohvale od izvršnog direktora i suosnivača Coinbasea Briana Armstronga i Elona Muska za njihov trud.