‘NFT-ovi će pobijediti na Bitcoinu’ — OnChainMonkey NFT zbirka odbacuje Ethereum

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Tim koji stoji iza kolekcije nezamjenjivih tokena OnChainMonkey premješta svoju cjelokupnu kolekciju od 10 000 NFT-ova s ​​Ethereuma na Bitcoin, u golemom pothvatu za koji se očekuje da će trajati nekoliko mjeseci.

“Povijesni prijelaz je na pomolu dok se pripremamo za migraciju naše vodeće kolekcije, OCM Genesis, s Ethereuma na Bitcoin”, rekao je suosnivač i glavni izvršni direktor Metagooda Danny Yang u izjavi 7. rujna.

OnChainMonkeys prvi su put pokrenuti u rujnu 2021. na Ethereumu, ali Yang je rekao da je do prelaska na Bitcoin Ordinals došlo zato što njegova zajednica vidi Bitcoin kao sigurniju platformu za svoje korisnike.

“Bitcoin Ordinal protokol bolje je dizajniran za decentralizaciju i sigurnost od Ethereum NFT protokola. NFT-ovi visoke vrijednosti dobit će na Bitcoinu.”

Prijedlog za prelazak na Bitcoin prihvatilo je 99% vlasnika OnChainMonkey tokena. Yang je rekao da to znači da je zajednica imala veliko uvjerenje za prelazak na Bitcoin.

No, migracija bi koštala velike troškove, a Metagood očekuje da će izdvojiti više od milijun dolara kako bi osigurao da proces migracije teče glatko.

Iako je proces migracije prilično složen, svaki novi OnChainMonkey na Bitcoinu imat će jasno porijeklo odgovarajućeg originalnog Ethereum NFT-a. Imatelji će dobiti odgovarajući Bitcoin Ordinal nakon što spale Ethereum NFT.

Međutim, Yang kaže da migracija ne bi trebala biti previše izazovna u usporedbi s onim što je Metagood već postigao u prostoru Bitcoin Ordinals:

“Prvi smo upisali 10.000 slika kolekcije na Bitcoin. Bili smo prvi koji su pokrenuli kolekciju roditelj-dijete s OCM Dimensions 300. Pokrenuli smo rekurzivne natpise na Bitcoinu, kao i upisivanje Three.js i p5.js kako bi ih svi mogli koristiti.”

Međutim, Ethereum i dalje dominira tržištem NFT-a, plativši 236,8 milijuna dolara u NFT-ovima tijekom prošlog mjeseca, u usporedbi sa Solanom na drugom mjestu (37,7 milijuna dolara), s Bitcoinom (11,1 milijun dolara) na šestom mjestu, prema CryptoSlamu.

U isto vrijeme, obujam transakcija Bitcoin Ordinals pao je za 98% između svibnja i sredine kolovoza unatoč porastu popularnosti početkom 2023. godine.

Ali Yang nije zabrinut, ističući za Cointelegraph da je samo vrijeme prije nego što se razvije snažan NFT ekosustav koji je izvorni za Bitcoin. I Bitcoin i Ethereum NFT ekosustavi mogu napredovati, dodao je.

Povezano: Ordinali još uvijek čine većinu Bitcoin prijenosa unatoč padu cijena

OnChainMonkey NFT trenutno trguje po prosječnoj najnižoj cijeni od 1,10 Ether (ETH) s više od 20 550 ETH u volumenu transakcija iz 9 500 artikala od pokretanja na NFT tržištu OpenSea u rujnu 2021.

Od 2900 vlasnika OnChainMonkey NFT-ova, 31% su jedinstveni vlasnici, prema OpenSea.

Popis OnChainMonkey NFT-ova kojima se trenutno trguje na OpenSea. Izvor: OpenSea

Dolazak Ordinals i BRC-20 tokena pokrenutih u siječnju, što je omogućio Taproot soft fork izvršen u studenom 2021.

Prikupite ovaj članak kao NFT sačuvati ovaj trenutak u povijesti i pokazati svoju podršku neovisnom novinarstvu u kripto prostoru.

Časopis: Blockchain igre zapravo nisu decentralizirane… ali to će se promijeniti