Odljevi iz razmjene dosegnuli su povijesne vrhunce jer su ulagači u Bitcoin sami preuzeli skrbništvo

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Ulagači u bitcoin (BTC) sve više premještaju svoje posjede na rješenja za samostalno skrbništvo nakon kolapsa druge najveće svjetske kripto burze prošlog tjedna.

Podaci o protoku razmjene u lancu su pokazivanje porast povlačenja u novčanike sa vlastitim skrbništvom, prema pružatelju analitičkih usluga Glassnode.

U objavi na Twitteru od 13. studenog, Glassnode je izvijestio da su odljevi razmjene Bitcoina dosegli blizu povijesnih razina od 106.000 BTC mjesečno.

Dodao je da se to dogodilo još samo tri puta — u travnju 2022. i studenom 2020., kao i u lipnju/srpnju 2022. Također je izvijestio da je broj Bitcoin novčanika koji primaju imovinu s adresa razmjene porastao na oko 90.000 9. studenog. .

Odljevi na burzi obično su bikovski znak da se BTC dugoročno zadržava. Međutim, u ovom scenariju, čini se da je to rezultat gubitka povjerenja u centralizirane kripto razmjene.

Glassnode je komentirao da su odljevi rezultirali “pozitivnim promjenama bilance u svim kohortama novčanika, od račića do kitova”, prije nego što je dodao:

“Neuspjeh FTX-a stvorio je vrlo jasnu promjenu u ponašanju vlasnika #Bitcoina u svim skupinama.”

Od 6. studenoga, kada je počeo FTX fijasko, promjene stanja su se povećale u svim veličinama BTC novčanika s “škampima” koji imaju manje od jednog novčića povećale su se za 33 700 BTC. Whale novčanici s više od 1.000 kovanica zabilježili su povećanje od 3.600 BTC što ukazuje na to da se potisak samoskrbnika događa posvuda.

Čelnici industrije sada počinju zagovarati rješenja za samostalno skrbništvo budući da izraz “nisu vaši ključevi, ne vaši novčići” ima veću težinu nego ikad prije.

Dana 13. studenog, Ethereum edukator Anthony Sassano rekao je da vlasnici kriptovaluta ne bi trebali pohranjivati ​​svoju imovinu na centraliziranim burzama osim ako aktivno ne trguju velikim iznosima.

Michael Saylor iz MicroStrategyja rekao je u intervjuu za Cointelegraph da samoskrbništvo sprječava centralizirane treće strane da zlouporabe svoju moć.

Povezano: 740 milijuna dolara u Bitcoinu izlazi s burzi, što je najveći odljev od lipanjskog pada cijena BTC-a

Glassnode je također izvijestio da su stablecoini, od kojih su se mnogi destabilizirali prošli tjedan, tijekom prošlog tjedna pritjecali na burze po povećanim stopama.

10. studenog više od milijardu dolara u stablecoinima stiglo je na centralizirane burze. Ukupna rezerva stablecoina na svim burzama koje prati dosegnula je novu najveću vrijednost svih vremena od 41,2 milijarde dolara, dodaje se.

“Odjeci kolapsa FTX-a vjerojatno će djelovati tako da preoblikuju industriju u mnogim sektorima i pomaknu dominaciju i sklonost nepovjerljivoj imovini u odnosu na središnje izdanu imovinu”, zaključuje se.