OKX navodi povremeni prekid zbog anomalije Alibaba Cloud opreme

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Kripto mjenjačnica OKX svjedočila je prekidima usluge nakon što je pružatelj primarne infrastrukture Alibaba Cloud najavio kvar hardvera u podatkovnom centru Alibaba Cloud u Hong Kongu.

Poslužitelj Alibaba Cloud Hong Kong IDC zone C prekinuo je s internetom u subotu oko 22 sata ET i nije se uspio oporaviti više od 7 sati u trenutku prijave. Podaci u lancu dodatno potvrđuju da OKX nije obradio nijednu transakciju tijekom ove vremenske trake.

Djelomičan popis Alibaba Cloud globalne infrastrukture. Izvor: Alibaba Cloud

Web-mjesto Alibabe Cloud pokazuje da poslužitelj u Hong Kongu (Kina) ugošćuje tri zone dostupnosti, koje su operativne od 2014. Pružatelj usluga u oblaku potvrdio je prekid službenom objavom, kao što je prikazano u nastavku.

Službena objava Alibaba Clouda o prekidu usluge koji je utjecao na uslugu OKX-a. Izvor: Alibaba Cloud

Dok je najavljivao prekid usluge, OKX je otkrio da surađuje s Alibaba Cloudom na rješavanju problema. “Sredstva su sigurna. Ispričavamo se zbog eventualnih neugodnosti”, dodaje se u objavi.

U međuvremenu, korisnici ne mogu povlačiti i uplaćivati ​​sredstva, dok neki tvrde da su stanja na njihovim računima pogrešila i pokazuju 0 USD u njihovim sredstvima. Mnogi ulagači su potvrdili da su njihove trgovine zapele na pola puta i izrazili su zabrinutost zbog mogućih gubitaka.

OKX još nije odgovorio na Cointelegraphov zahtjev za komentarom.

Povezano: OKX objavljuje stranicu s dokazom o rezervama, zajedno s uputama o tome kako samostalno izvršiti reviziju svojih rezervi

Početkom prosinca, Avalanche blockchain sklopio je partnerstvo za pokretanje Node-as-a-Service inicijative Alibabe Cloud.

Kao što je izvijestio Cointelegraph, partnerstvo je usmjereno na razvoj novih alata za pokretanje validatorskih čvorova na Avalancheovoj javnoj blockchain platformi u Aziji. Integracija će omogućiti Avalanche programerima da koriste Alibaba Cloud plug-and-play infrastrukturu kao uslugu za pokretanje novih validatora.

Tijekom objave otkriveno je da Avalanche ugošćuje više od 1200 validatora i obrađuje otprilike 2 milijuna dnevnih transakcija.