Solana (SOL), Avalanche (AVAX) i dYdX proizvode dvoznamenkaste dobitke jer Bitcoin vraća 37 tisuća dolara

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Dana 15. studenog, nekoliko altcoina nastavilo je pokazivati ​​snagu uz Bitcoin (BTC), koji je dosegao najvišu unutardnevnu vrijednost od 37.400 USD. Na početku tjedna, DYDX, Solanin SOL (SOL) i Avalancheov AVAX (AVAX) trenutno odražavaju dvoznamenkaste dobitke, pri čemu svaki juri za novim najvišim vrijednostima od početka godine.

Konstantno povećanje cijena altcoina navelo je neke analitičare da proglase dolazak sezone altcoina, a u vrijeme pisanja ovog teksta ukupna tržišna kapitalizacija tržišta altcoina dosegnula je najvišu razinu u 2023. godini na 659,5 milijardi dolara.

Porast cijena altcoina obično uključuje niz čimbenika, neki se temelje na raspoloženju, a drugi na osnovama projekta. Pogledajmo nekoliko ovotjednih tržišnih izvođača kako bismo vidjeli koji su katalizatori u pozadini njihovog rasta.

dYdX fee switch povećava cijenu

Platforma iza DYDX tokena je dYdX, decentralizirana burza koja nudi terminske ugovore na Ethereum Virtual Machine blockchain tokenima kao što je Ether (ETH). 27. listopada dYdX je lansirao svoj blockchain sloja 1 stvaranjem svog bloka geneze, koji radi pomoću izvornih DYDX tokena. Pokretanje je omogućilo distribuciju svih primljenih naknada validatorima i stakerima u lancu. Ažuriranje protokola bilo je fantastično za cijenu DYDX-a, poraslo je za više od 110% u zadnjih 30 dana.

DYDX cijena. Izvor: TokenTerminal

Povezano: Ekskluzivno: 2 godine nakon smrti Johna McAfeeja, udovica Janice je bez novca i treba odgovore

Uz povećanje cijene tokena, dYdX platforma objavljuje značajan broj korisnika, uključujući povećane naknade i prihode. Oba su pokazatelja porasla za 77,5% na 8,67 milijuna USD u 30 dana. Na godišnjoj razini, to bi moglo značiti 105,5 milijuna dolara naknada za validatore i stakere.

DYDX naknade i prihod. Izvor: TokenTerminal

Cijena SOL-a dosegla je još jedan najviši nivo u 2023

Solanin SOL token imao je impresivan 30-dnevni profil povrata, dobivši preko 166%. Unatoč tome što je 10. studenoga dosegla najvišu vrijednost iz 2023., cijena Solane još je više od 4 puta ispod svoje najviše razine svih vremena od 259,96 USD.

Solana cijena. Izvor: TokenTerminal

Solanin rast cijena potaknut je porastom broja korisnika, koji je predvođen najboljom decentraliziranom aplikacijom na blockchainu, Jito, platformom za ulaganje u likvidnost. Dnevni aktivni korisnici Solane također su 10. studenog dosegnuli najvišu vrijednost u 2023., dosegnuvši 200.000. Poklapajući se s povećanjem broja korisnika, Solanin prihod zasjenio je milijun dolara u 30 dana, bilježeći porast od 78,2%.

Solana dnevno aktivni korisnici i prihod. Izvor: TokenTerminal

Avalancheov AVAX token se zahuktava

Avalanche je blockchain sloja 1 sličan Solani, gdje validatori obrađuju transakcije i primaju tokene. U usporedbi sa Solanom i dYdX-om, Avalanche donosi manje prihoda, ali to nije spriječilo njegov token da ovaj tjedan ostvari dvoznamenkasti broj.

dYdX, Solana i Avalanche naknade. Izvor: TokenTerminal

Unatoč tome što je relativno manji, AVAX ima dobre rezultate. U proteklih sedam dana, AVAX je dosegao više od 59% u dobicima, a postigao je impresivan rast od 118% u 30 dana. Cijena AVAX-a još uvijek je više od 7x ispod svoje najviše razine svih vremena.

Povezano: Je li predsezona? 30-dnevna izvedba Altcoina i ukupna tržišna kapitalizacija rastu

AVAX cijena. Izvor: TokenTerminal

Iako ova tri altcoina imaju dobre rezultate, Bitcoin nastavlja dominirati cjelokupnim tržištem, sa svojom stopom dominacije koja se kreće iznad 50% od 16. listopada. Kada se dominacija Bitcoina smanji, ta sredstva obično teku u altcoine, što je općenito početak predsezone.

Dominacija Bitcoina. Izvor: Coinglass