Sučelje DeFi protokola Balancer je napadnuto, ukradeno je 238 tisuća dolara kripto

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Balancer, decentralizirani financijski protokol temeljen na Ethereumu, upozorava korisnike da se drže podalje od njegove web stranice nakon napada na njeno sučelje.

Platforma je obavijestila svoju zajednicu 19. rujna u 23:49 UTC, pozivajući korisnike da ne komuniciraju s korisničkim sučeljem Balancera do daljnjega.

Balancer je rekao da su detalji napada pod istragom. Tvrtka nije službeno komentirala jesu li pogođena sredstva korisnika, ali suradnik Balancera Cosme Fulanito navodno je potvrđeno da Balancerov trezor ostaje “100% u redu.”

Međutim, sigurnosne tvrtke za blockchain uključujući PeckShield i analitičar za blockchain ZachXBT procjenjuju da je do sada ukradeno najmanje 238 000 dolara u kriptovalutama.

Neki korisnici prijavljuju da se prilikom interakcije s web-mjestom od njih traži da odobre zlonamjerni ugovor koji iscrpljuje korisničke novčanike.

Jedan poznavatelj industrije objasnio što su drugi korisnici navodno iskusili:

“Ako otvorite web stranicu, od vas se traži da promijenite lanac, gdje imate najveći iznos novca. Nakon što je ta prijevarna transakcija poslana, nakon potvrde novac više nestaje. Ne otvarajte web stranicu!!!”

Korisnici koji pokušavaju pristupiti web stranici Balancer susreću se sa znakom upozorenja:

Balancerova web stranica od 20. rujna u 1:04 ujutro UTC. Izvor: Balancer

Povezano: Prijelomno: ‘Sva su sredstva u opasnosti’ — Steadefi iskorišten u napadu koji je u tijeku

Ovo je drugi napad na Balancer u manje od mjesec dana nakon što je 22. kolovoza upozorio na kritičnu ranjivost, pretrpjevši procijenjen Iskorištavanje od 2 milijuna dolara povezano s ranjivošću samo nekoliko dana kasnije.

“Balancer je svjestan iskorištavanja povezanog s ranjivošću ispod”, objavio je tim protokola na X 27. kolovoza, dodajući da iako su mjere ublažavanja poduzete posljednjih dana drastično smanjile rizike, pogođeni skupovi se ne mogu pauzirati.

“Kako bi spriječili daljnje iskorištavanje, korisnici se moraju povući s pogođenih LP-ova”, savjetuje se.

Magazin: Rekurzivni natpisi: Bitcoin ‘superračunalo’ i BTC DeFi uskoro