Usvajanje kripto razmjene povećava ENS registracije preko 2,2 milijuna

189
SHARES
1.5k
VIEWS
Usvajanje kripto razmjene povećava ENS registracije preko 2,2 milijuna


2022. pokazala se plodnom godinom za Ethereum Name Service, s platformom koja je zabilježila 2,2 milijuna registriranih domena unatoč nepovoljnim tržišnim uvjetima za prostor kriptovaluta.

Prema usluzi, preko 80 posto ukupnih ENS domena stvorenih od početka projekta registrirano je 2022. Podaci iz Dune Analyticsa pokazuju da ENS ima oko 2,82 milijuna imena registriranih od 2. siječnja, sa 630.340 vlasnika ENS domena.

Kao što je Cointelegraph prethodno istražio u ekskluzivnom intervjuu s osnivačem ENS-a Nickom Johnsonom, usluga korisnicima omogućuje mapiranje čitljivih imena poput “nick.eth” u strojno čitljive informacije poput adresa i URL-ova kriptovaluta.

Uslugu su pokrenuli korisnici koji su prihvatili ENS nazive za decentralizirane profile koji rade na decentraliziranim aplikacijama i platformama. ENS domene služe kao adrese ETH novčanika, kriptografski hashovi ili URL-ovi web stranica i zapravo su nezamjenjivi tokeni (NFT).

Povezano: Anketa suosnivača Ethereuma pokazuje da ljudi žele doživotne .eth domene od 100 USD

Rastuća popularnost usluge dovela je do izražaja brojnih partnerstava s velikim mjenjačkim operaterima poput Coinbasea. Američka burza najavila je integraciju ENS-a u rujnu 2022., dajući korisnicima mogućnost zamjene tradicionalnih adresa novčanika za kriptovalute Coinbase korisničkim imenima na temelju jezika.

Dok zadane ENS domene završavaju s .eth, Coinbaseova integracija usluge omogućuje korisnicima da potraže korisnička imena “name.cb.id” pomoću ekstenzije preglednika Coinbase Wallet. Coinbaseovo prihvaćanje usluge ENS bilo je potaknuto korisnošću ‘čovjeku čitljivih’ imena kako bi Web3 bio prilagođeniji korisniku.

Podaci pokazuju da je u rujnu prošle godine napravljen najveći broj ENS registracija, s 437.000 registriranih ENS domena. Podaci sugeriraju da je ENS integracija burze značajno utjecala na nove registracije u 2022. Svibanj 2022. također je bio odličan mjesec za ENS jer su niske naknade za plin na Ethereum mreži imale ulogu u porastu registracija .eth domena.