XRP je roba poput Ethereuma, ADA i Bitcoina

189
SHARES
1.5k
VIEWS


  • Osnivač Cardana Charles Hoskinson podijelio je svoja stajališta o tekućoj pravnoj borbi između SEC-a i Ripple Labsa.
  • Hoskinson inzistira na tome da većina protokola sloja 1, uključujući Ripple (XRP), nisu vrijednosni papiri i da će ekosustav Ripple nadživjeti Brada Garlinhousea i druge direktore Ripplea.

Suosnivač Cardana Charles Hoskinson raspravljao je o događajima oko dvogodišnje pravne bitke između SEC-a i Ripplea. SEC je 2020. tužio Ripple Labs i njegove rukovoditelje zbog izdavanja neregistriranih vrijednosnih papira u obliku XRP tokena. Tužba je dovela do raskida višestrukih partnerskih ugovora za Ripple, kao i uklanjanja XRP tokena s više kripto burzi uglavnom u SAD-u. Analitičari dalje krive lošu izvedbu XRP-a za tekući slučaj, a većina investitora zazire od te imovine.

S obzirom na to da je slučaj priveden kraju i da postoji veća vjerojatnost da će Ripple pobijediti, došlo je do povećanog interesa za XRP. U posljednjih 7 dana, token je dobio više od 8 posto popevši se iznad 0,51 USD prema našim podacima.

CNF je nedavno izvijestio o dvije velike tvrtke koje su se pridružile slučaju u potpori Rippleu. I-Remit, tvrtka za prekogranične doznake sa sjedištem na Filipinima i tvrtka za iznajmljivanje privatnih zrakoplova, zatražili su da se pridruže tužbi podnoseći podnesak amicusa kako bi prikazali korisnost XRP tokena.

Tijekom vikenda, suosnivač Cardana Charles Hoskinson pridružio se popisu utjecajnih ljudi koji podržavaju Ripple. U niti na Twitteru, Hoskinson je podijelio svoje stavove u kojima napominje da većina protokola sloja 1 nisu vrijednosni papiri.

Hoskinson napominje da je ekosustav Ripple decentraliziran i veći od bilo koje tvrtke. Nadalje, nadživjet će rukovoditelje Ripple Labsa. Osnivač zabilježeno;

Meritum slučaja trebao bi počivati ​​na apsurdnosti primjene propisa o vrijednosnim papirima na nešto što ima milijune neovisnih sudionika u više od 100 zemalja koje ne može kontrolirati nijedan fiducijar jedne tvrtke.

Nadalje je tržište usporedio s naftnom industrijom ili trgovanjem bejzbolskim kartama. Osnivač dodaje: “Uvijek možete sekuritizirati naftne ili bejzbol kartice, ali tada imate očite izdavatelje i informacijske asimetrije.” Međutim, Hoskinson neprestano poziva na jasne propise na tržištu napominjući da će to promicati zdraviji ekosustav.

Kriptovalute nisu imune na regulaciju. Tržišta moraju biti stabilna, dobro funkcionirati, akteri od povjerenja moraju biti nadzirani, a karteli ispitani. Regulacija roba temelji se na načelima, tržišno je orijentirana i globalna je po prirodi. Roba preživljava one koji je skupljaju.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *