Bivši službenik KPK ispričava se za ‘teške gubitke’ kao rezultat podrške kripto rudaru: Izvješće

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Xiao Yi, bivši tajnik kineske Komunističke partije Fuzhoua, priznao je da se “nepromišljeno ponašao” podržavajući kripto rudarenje tijekom emitiranja na državnoj televiziji.

U intervjuu koji su objavili državni mediji 8. siječnja, činilo se da Xiao govori vrlo prigušenim glasom iz nečega što je izgledalo kao zatvor, ispričavajući se što je “grešnik” i uzrokuje “teške gubitke” Fuzhou. Bivši dužnosnik KPK-a priznao je krivicu za optužbe za korupciju u prosincu u vezi s primanjem više od 18 milijuna dolara mita za građevinske programe i nedopušteno promicanje projekata — uključujući lokalnu tvrtku za rudarenje kripto kriptografija.

Xiao Yi obraća se ispitivaču. Izvor: China News Service, YouTube

Prema izvješću državne novinske agencije, Xiao je naložio Jiumu Group Genesis Technology — lokalnoj tvrtki za kripto rudarenje — da se ponaša kao da pruža druge tehnološke usluge koje nisu zabranjene u regiji tijekom inspekcija. Tvrtka je navodno upravljala s otprilike 160.000 rudara od 2017. do 2020. godine.

Glasujte sada!

Kina je službeno zabranila sve operacije kripto rudarenja u zemlji 2021., ali je od 2018. počela slamati određene tvrtke. Xiao je služio kao tajnik KPK u Fuzhouu usred gušenja, ali je navodno nastavio podržavati Jiumu Group Genesis Technology. Dužnosnici su ga počeli istraživati ​​u svibnju 2021., a kasnije je izbačen s položaja i iz KPK.

Povezano: Više od 1400 kineskih tvrtki koje posluju u blockchain industriji, pokazuje nacionalna bijela knjiga

Unatoč zabrani kripto rudarenja u zemlji, kineski rudari činili su više od 20% ukupne globalne stope raspršivanja Bitcoina (BTC) od siječnja 2022. Dok su se neke tvrtke preselile u zemlje poput Sjedinjenih Država — još uvijek vodeće u raspršivanju BTC-a stopa s više od 37% u prosincu 2021. — tvrtka Canaan sa sjedištem u Kini izvijestila je da je njezino poslovanje poraslo u 2022.