BlockFi planira prijaviti imovinu i obveze za slučaj stečaja 11. siječnja

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Tvrtka za pozajmljivanje kriptovaluta BlockFi najavila je da će objaviti informacije o svojoj imovini i obvezama, kao i isplatama primljenim prije podnošenja zahtjeva za stečaj u studenom.

U Twitter niti od 9. siječnja, BlockFi rekao je podnio je prezentaciju za svoje dionike s detaljnim planovima za buduće sudske prijave i kratak pregled stečajnog postupka. Prema kreditnoj tvrtki, tvrtka je kontaktirala 106 potencijalnih kupaca ubrzo nakon svog prvog stečajnog ročišta u studenom i zatražit će odobrenje suda u vezi s procesom nadmetanja 30. siječnja.

Konkretno, tvrtka je tvrdila da niti jedan član menadžerskog tima BlockFi-ja nije povukao nijednu kriptovalutu s platforme od 14. listopada niti je “izveo povlačenje veće od 0,2 BTC u vrijednosti u bilo kojem trenutku” nakon 17. kolovoza. Tvrtka je također primijetila da je “povećati[d] osnovne plaće i ma[de] isplate zadržavanja” za određene zaposlenike nakon revolving kredita od 400 milijuna dolara od FTX US u srpnju.

BlockFi je rekao da planira podnijeti svoju imovinu i obveze, zajedno s izjavom o financijskim poslovima 11. siječnja. Objava je uslijedila nakon što je Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Država obavijestilo sud koji vodi stečaj BlockFija da je zaplijenilo više od 55 milijuna dionica Robinhooda — otprilike 450 USD u vrijeme objave — kao dio kaznenog postupka protiv kripto burze FTX i njezinih rukovoditelja. BlockFi je bio jedna od strana koja je polagala prava na dionice s obzirom na određene financijske veze s FTX-om.

Povezano: BlockFi podnosi zahtjev za vraćanje zamrznute kriptovalute korisnicima novčanika

Kripto tvrtke FTX, Celsius Network, BlockFi i Voyager Digital sve su 2022. godine podnijele zahtjev za bankrot prema Poglavlju 11, a mnogi su korisnici prijavili gubitke u milijunima dolara. Sljedeće javno ročište za slučaj stečaja FTX-a zakazano je za 11. siječnja, dok BlockFi ima omnibus ročište 17. siječnja.