HK i megabogati iz Singapura gledaju na kripto ulaganja: KPMG

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Čini se da bogata elita Hong Konga i Singapura s žarom gleda na digitalnu imovinu, nakon novog izvješća KPMG-a koje sugerira da je preko 90% obiteljskih ureda i pojedinaca visoke neto vrijednosti (HNWI) zainteresirano za ulaganje u prostor digitalne imovine ili imaju već učinjeno.

Prema izvješću KPMG China i Aspen Digital od 24. listopada pod naslovom “Ulaganje u digitalnu imovinu”, čak 58% obiteljskih ureda i HNWI ispitanika u nedavnoj anketi već ulaže u digitalnu imovinu, a 34% “planira učini tako.”

Istraživanje je obuhvatilo 30 obiteljskih ureda i HNWI-ova u Hong Kongu i Singapuru, a većina ispitanika upravlja imovinom između 10 i 500 milijuna dolara.

KPMG je rekao da je veliko prihvaćanje kriptovalute među ultra-bogatima povećalo povjerenje u sektor, potaknuto povećanjem “glavne institucionalne pažnje”.

Također je primijetio da institucije također imaju veću dostupnost financijskim proizvodima digitalne imovine, uključujući regulirane proizvode.

Najveća singapurska banka, DBS, objavila je u rujnu da proširuje kripto usluge na svojoj digitalnoj mjenjačnici (DDEx) na približno 100 000 bogatih klijenata koji ispunjavaju kriterije oko svojih prihoda da bi bili klasificirani kao ovlašteni ulagači, osiguravajući pridržavanje stajališta financijskih vlasti da kripto imovina nije prikladna za male ulagače.

Dok je kripto burza Coinhako objavila u listopadu da su bile među malim brojem tvrtki koje su dobile licencu od Monetary Authority of Singapore (MAS) za pružanje usluga Digital Payment Token.

Međutim, izdvajanja su i dalje relativno mala, pri čemu većina izdvaja manje od 5% svog portfelja za digitalnu imovinu — uglavnom u Bitcoin (BTC), Ether (ETH) i stabilne kovanice.

Ispitanici su naveli da su nestabilnost tržišta i poteškoće u točnoj procjeni te nedostatak regulatorne jasnoće o digitalnoj imovini i dalje prepreka ulaganju u sektor.

“Budući da je digitalna imovina prilično nova, još uvijek postoji određena nesigurnost među FO-ima i HNWI-ima oko ulaganja u sektor, posebno u pogledu regulacije i vrednovanja”, napisali su autori izvješća.

Međutim, KMPG je primijetio da bi se regulatorna jasnoća u dvjema zemljama mogla promijeniti na bolje.

“Na primjer, svi pružatelji usluga virtualne imovine (VASP) u Hong Kongu morat će podnijeti zahtjev za licencu do ožujka 2024. Singapur također planira proširiti svoje propise o kriptovalutama.”

Hongkonško regulatorno tijelo za vrijednosne papire nedavno je objavilo da želi dopustiti malim ulagačima izravno ulaganje u virtualnu imovinu i preispitivanje trenutnih zahtjeva za kripto trgovanje.

Povezano: Coinbase dobiva načelno odobrenje za singapursku kripto licencu

Monetarna uprava Singapura (MAS) proširuje kripto trgovanje za akreditirane investitore i nekoliko burzi koje su dobile preliminarno odobrenje za pružanje usluga digitalnog tokena plaćanja u gradu-državi.

Ranije ovog mjeseca, suosnivač i predsjednik Anchorage Digitala Diogo Mónica rekao je da je njegova tvrtka odabrala Singapur kao “točku skoka” na šire azijsko tržište jer zemlja ima snažno regulatorno okruženje.

“Radi se o režimu koji je prijateljski raspoložen prema kripto iu kojem tvrtke žele poslovati. Mi smo samo institucionalni, institucije idu u Singapur, pa slijedimo taj primjer.”