Kanadska kripto mjenjačnica Coinsquare registrirana pri IIROC-u doživjela je povredu podataka

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Samo mjesec dana nakon što je postao prva kanadska platforma za kripto trgovanje koju je registrirala Regulatorna organizacija investicijske industrije Kanade (IIROC), Coinsquare je pretrpio povredu podataka koja je ugrozila osobne podatke korisnika.

Dana 19. studenog Coinsquare je morao privremeno prekinuti rad kako bi istražio neobičnu aktivnost na svojoj platformi. Međutim, nekoliko dana proaktivnih mjera omogućilo je Coinsquareu da postupno nastavi s radom.

U naknadnom e-mailu ulagačima, Coinsquare je priznao da je njihova baza podataka o klijentima s osobnim podacima bila izložena tijekom incidenta, kojem je najvjerojatnije pristupila treća strana.

Baza podataka koja je procurila uključivala je osobne podatke korisnika, kao što su imena, adrese e-pošte, adrese stanovanja, telefonski brojevi, datumi rođenja, ID-ovi uređaja, adrese javnih novčanika, povijest transakcija i stanja računa. Coinsquare je nadalje potvrdio da nijedna lozinka nije otkrivena, dodajući da:

“Napominjemo da je vaša imovina uvijek bila i ostala sigurna u hladnjačama i nije u opasnosti.”

Iako razmjena nije otkrila nijednog lošeg aktera koji je pristupio povrijeđenim informacijama, službena komunikacija upozorava korisnike da promijene svoje lozinke, omoguće 2-Factor Authentication (2FA) i koriste različite vjerodajnice za različite platforme.

Coinsquare još nije odgovorio na Cointelegraphov zahtjev za komentarom.

Povezano: Coinsquare postaje prva kanadska kripto burza koja je dobila IIROC registraciju

Kanadska kripto mjenjačnica Bitvo uspjela je povući svoj ugovor o akviziciji s FTX-om zahvaljujući dugom procesu odobravanja posla od strane lokalnih regulatora.

Tvrtka je naglasila da to nije utjecalo na njezino poslovanje jer Bitvo nije materijalno izložen FTX-u ili bilo kojem od njegovih povezanih subjekata.