Kripto burza Zipmex obustavlja aktivnost trgovanja u Tajlandu

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Mjenjačnica kriptovaluta Zipmex objavila je da poduzima hitne mjere obustavom cjelokupnog trgovanja digitalnom imovinom u Tajlandu u sklopu svojih napora da se uskladi s propisima.

Prema izjavi objavljenoj 25. studenoga, Zipmex je odlučio privremeno zaustaviti svoje operacije kako bi se uskladio s regulatornim zahtjevima Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC) u Tajlandu:

“Kako bi se osiguralo da su poslovne operacije Zipmex Company Limited (“Društvo”) primjerene i u skladu s kriterijima koje je postavio SEC Tajland, tvrtka je dužna privremeno obustaviti trgovanje i polaganje svih vrsta imovine, na snazi ​​od 25. studenog , 2023. od 13:00 sati nadalje.”

Dodatno, u izjavi je naglašeno da nakon kraja godine korisnici moraju izravno kontaktirati burzu ako žele povući sredstva ili imovinu.

“Nakon 31. siječnja 2024., kada tvrtka obustavi isplate putem web stranice i mobilne aplikacije, kupci moraju kontaktirati Korisničku podršku za isplate”, navodi se u priopćenju.

Ovo slijedi niz prijavljenih izazova za Zipmex u posljednje vrijeme.

Dana 18. travnja, Cointelegraph je izvijestio da je Zipmex imao kašnjenje u plaćanju svojim klijentima zbog pokušaja “maksimiziranja povrata za kupce”.

Povezano: Tajlandski SEC odobrio je četiri kripto tvrtke unatoč problemima Zipmexa

Burza je zatražila još jedno produženje koje bi omogućilo duži moratorij na dug u Singapuru zbog problema s likvidnošću tvrtke.

U međuvremenu, 10. siječnja, Zipmex je bio u središtu nove istrage Tajlandske komisije za vrijednosne papire i razmjenu (SEC) zbog kršenja novih lokalnih pravila.

Dana 11. siječnja, Zipmex je navodno dobio samo jedan dan da SEC-u prizna ili odbije ako je radio kao upravitelj fonda digitalne imovine bez dopuštenja.

U međuvremenu, istrage o razmjeni trajale su već neko vrijeme.

U rujnu 2022. SEC je podnio prijavu lokalnoj policiji o Zipmexu tvrdeći da burza i njezin suosnivač Akalarp Yimwilai ne poštuju lokalne zakone.

Nadalje, SEC je objasnio da Zipmex nije pružio informacije o digitalnim novčanicima i kripto transakcijama u skladu s državnim Zakonom o digitalnoj imovini.

Časopis: Milijarder iz sirotinjskog psa: nevjerojatna priča o Polygonovom Sandeepu Nailwalu od krpa do bogatstva