Singapurski lobisti protive se predloženoj općoj zabrani posuđivanja kripto tokena

189
SHARES
1.5k
VIEWS
Singapurski lobisti protive se predloženoj općoj zabrani posuđivanja kripto tokena


Grupa za kripto lobiranje sa sjedištem u Singapuru izrazila je svoje protivljenje prijedlogu središnje banke da se kripto tvrtkama zabrani da posuđuju kripto tokene.

Dana 26. listopada, središnja banka Singapura izdala je konzultacijske dokumente i predložila zabranu pružateljima usluga digitalnih tokena plaćanja da potrošačima nude “bilo kakve kreditne mogućnosti”. To uključuje posuđivanje fiatnih ili kriptovaluta. Međutim, Blockchain Association of Singapore (BAS) vjeruje da bi to moglo biti pretjerano restriktivno.

U dokumentu s povratnim informacijama poslanom Monetarnoj upravi Singapura (MAS), BAS je navodno tvrdio da bi opća zabrana mogla natjerati kripto korisnike da nastave posuđivati ​​svoje tokene offshore tvrtkama koje nisu regulirane. BAS je također istaknuo da je jedna od glavnih stvari koje privlače korisnike na pozajmljivanje kamata koju zarađuju, što udruga tvrdi da je jedan od razloga zašto ljudi drže kriptovalute.

U izjavi za glavni medij Bloomberg, predsjednik odbora BAS-a Chia Hock Lai rekao je da umjesto sveukupne zabrane, oni predlažu pristup koji je odmjereniji i ciljaniji. To uključuje fokusiranje na obrazovanje potrošača kada su u pitanju rizici korištenja nereguliranih subjekata. Predsjedavajući je objasnio:

“Predložene mjere, iako su dobronamjerne, mogle bi imati neželjene posljedice ako se provedu u cijelosti, uključujući navođenje potrošača da se okrenu nereguliranim pružateljima usluga.”

Osim toga, BAS je također tvrdio da je potpuna zabrana tvrtkama koje daju poticaje maloprodajnim kupcima “previše drakonska” i predložio drugačiji način dopuštanja darova koji nisu povezani s financijskim kupnjama.

Savjetodavni dokument koji je izdao MAS u listopadu prošle godine došao je usred niza kripto debakla u zemlji, uključujući hedge fond Three Arrows Capital (3AC) i kripto platforme Vauld i kripto zajmodavca Hodlnaut.

Povezano: Zajednica proziva Su Zhua dok ispaljuje optužbe protiv DCG-a

U ostalim vijestima, osnivači 3AC-a Zhu Su i Kyle Davies nedavno su pozvani putem Twittera. Dvojac je dobio nalog da dostave dokumente koje posjeduju, bilo da su podaci kod njih ili kod treće strane.