Sjevernokorejska Lazarus Group skuplja više od 40 milijuna dolara u Bitcoinima, otkrivaju podaci

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Sjevernokorejski hakerski kolektiv Lazarus Group posjeduje nevjerojatnih 47 milijuna dolara u kriptovaluti, od čega je većina u Bitcoinu (BTC), pokazuju novi podaci.

Prema podacima prikupljenim na Dune Analyticsu od 21.co, matične tvrtke 21Shares, novčanici povezani s Lazarus Group trenutno drže oko 47 milijuna dolara vrijedne digitalne imovine, uključujući 42,5 milijuna dolara u BTC-u, 1,9 milijuna dolara u Etheru (ETH), 1,1 milijun dolara u BNB-u (BNB) i dodatnih 640.000 dolara u stablecoinima, prvenstveno Binance USD (BUSD).

Međutim, čini se da je iznos kriptovalute u posjedu pao s 86 milijuna dolara koje je grupa držala 6. rujna, nekoliko dana nakon hakiranja Stake.com u koje je Lazarus bio upleten.

Kontrolna ploča Dune prati 295 novčanika za koje su Federalni istražni ured Sjedinjenih Država (FBI) i Ured za kontrolu strane imovine (OFAC) identificirali da su u vlasništvu hakerske skupine, navedeno je.

Kripto holdingi Lazarus Group. Izvor: Dune Analytics

Iznenađujuće, grupa ne posjeduje nikakve kovanice za privatnost, kao što su Monero (XMR), Dash (DASH) ili Zcash (ZEC), kojima je nedvojbeno puno teže ući u trag.

U međuvremenu, Lazarus kripto novčanici i dalje su vrlo aktivni, a posljednja transakcija zabilježena je 20. rujna.

21.co također je primijetio da će udjeli grupe vjerojatno biti puno veći od onoga što je objavljeno. “Trebamo napomenuti da je ovo procjena donje granice kripto posjeda Lazarus grupe na temelju javno dostupnih informacija”, navodi se.

Povezano: 3 koraka koje kripto investitori mogu poduzeti kako bi izbjegli hakiranja Lazarus grupe

Cointelegraph je 13. rujna izvijestio da je Lazarus Group izvršila napad na kripto burzu CoinEx, koja je izgubila najmanje 55 milijuna dolara.

FBI je također uperio prst u Lazarusa zbog hakiranja Alphapo, CoinsPaid i Atomic Wallet, koji su zajedno doveli do više od 200 milijuna dolara koje je grupa ukrala 2023. godine.

Međutim, Chainalysis je izvijestio da su krađe kriptovaluta od strane hakera povezanih sa Sjevernom Korejom pale za nevjerojatnih 80% u odnosu na 2022. Do sredine rujna, grupe povezane sa Sjevernom Korejom ukrale su ukupno 340,4 milijuna dolara u kriptovalutama, što je pad od rekordnih 1,65 milijardi dolara u ukrao digitalnu imovinu 2022.

Krajem prošlog tjedna američke savezne vlasti upozorile su na “značajan rizik” za moguće napade Lazarus grupe na američke zdravstvene ustanove i subjekte javnog zdravstvenog sektora.

Magazin: 3,4 milijarde dolara Bitcoina u limenci za kokice: priča hakera Puta svile