Vitalik Buterin proziva FTX za signaliziranje vrline: ‘Zaslužuje ono što dobiva’

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Iznenadni pad FTX-a otkrio je potrebu za novim reformama usmjerenim na zaštitu sredstava ulagača od manipulacija i pogrešnih smjernica. Suosnivač Ethereuma, Vitalik Buterin, vjeruje da je ono što je FTX napravio bila veća prijevara u usporedbi sa zloglasnim kolapsima Mt. Goxa i Terre.

Buterin je vjerovao da su ljudi koji upravljaju ekosustavima Mt. Gox i LUNA “izgledali” nedorečeno i da se nisu previše trudili da se dovoljno izbjele da bi promijenili perspektive investitora. S druge strane, Buterin je rekao da je “FTX bio suprotnost i da je u potpunosti signalizirao usklađenost.”

Dok se signaliziranje vrline odnosi na praksu javnog pokazivanja nečijeg dobrog karaktera, glavni izvršni direktor Binancea Changpeng “CZ” Zhao pokazao je razočaranje u FTX zbog pronevjere korisničkih sredstava, što je, prema njemu, vratilo industriju nekoliko godina unatrag u smislu regulatornog prihvaćanja i mainstreama. posvajanje.

Uzimajući u obzir negativan učinak uzrokovan FTX-ovim pogrešnim postupanjem, Buterin govorio protiv izvršnog direktora FTX-a Sama Bankman-Frieda:

“SBF, javna osoba, zaslužuje ono što dobiva, a čak je i zdravo imati dobro zakucavanje kako bi se potvrdile važne vrijednosti zajednice.”

No, s obzirom na njihovu duljinu poznanstva, Buterin je smatrala da Sam kao osoba zaslužuje ljubav i podršku, dodavši kako se “nadam da ima prijatelje i obitelj koji mu to mogu pružiti”.

No, nisu svi bili spremni dati malo vremena za posrnulog poduzetnika. Tvorac Dogecoina (DOGE) Billy Markus smatra da SBF također zaslužuje zatvorsku kaznu – gledište koje odjekuje kod malih ulagača koji su nedavno izgubili svoja sredstva.

Povezano: Sam Bankman-Fried je ‘pod nadzorom’ na Bahamima i želi pobjeći u Dubai

Kako bi se izbjegla situacija nalik FTX-u, kripto zajednica je proaktivno započela unakrsnu provjeru sredstava za hladno skladištenje i počela zahtijevati pojašnjenja anomalija u lancu.

Nedavno je zajednica dovela u pitanje namjeru Crypto.com-a da prenese 320.000 ETH iz internog hladnog novčanika na Gate.io. Međutim, glavni izvršni direktor Crypto.com Kris Marszalek pojasnio je da su sredstva slučajno poslana na adresu s bijele liste na Gate.io koja je u vlasništvu Crypto.com.

“Ako mjenjačnica mora premjestiti velike količine kriptovaluta prije ili nakon što pokaže svoje adrese novčanika, to je jasan znak problema. Kloni se,” upozorio CZ.