Hakiran X račun Vitalika Buterina, iz novčanika žrtava oduzeto više od 691 tisuća dolara

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Vitaliku Buterinu, suosnivaču Ethereuma (ETH) navodno je ugrožen njegov X (bivši Twitter) račun. Prema istaknutom istražitelju blockchaina ZachXBT-u, incident je doveo do toga da su žrtve zajednički izgubile više od 691.000 dolara nakon što su kliknule na zlonamjernu poveznicu.

U 9. ruj objaviti na X, Dmitrij Buterin, Vitalikov otac, objavio je da je račun njegovog sina kompromitiran:

“Zanemarite ovu objavu, očito je Vitalik hakiran. Radi na vraćanju pristupa.”

Post na koji je mislio u međuvremenu je izbrisan. Objavljeno je na Buterinovom računu tvrdeći da slavi dolazak “Proto-Danksharding coming Ethereuma”.

Haker je podijelio zlonamjernu poveznicu na navodni besplatni komemorativni nezamjenjivi token (NFT) koji je dostupan, mameći žrtve da povežu svoje novčanike, prije nego što im konačno ukradu sva sredstva.

Posljedično, ovaj je incident doveo do toga da Ethereum programer Bok Khoo, poznatiji kao ‘Bokky Poobah’ na X-u, tvrdi da je pretrpio gubitke u svojoj CryptoPunk NFT kolekciji.

U vrijeme objave, prevladavajuća donja cijena za CryptoPunk NFT iznosi 46,99 Ethera, što je približno ekvivalentno 76,837 USD.

Povezano: X račun Blockchain Capitala hakiran radi promoviranja prijevare potraživanja tokena

ZachXBT je aktivno informirao svojih 438.200 pratitelja o aktivnostima hakera. To je nedavno najviše dijelio vrijedan NFT koji je dosad ukraden je “CryptoPunk #3983,” vrijedan 153,62 Ethera, što je ekvivalentno približno 250.543 dolara.

Korisnik s aliasom “Satoshi 767” na X tvrdio da Buterin možda nije proveo dovoljne sigurnosne mjere za svoj X račun.

“Mrzim što sam ja taj koji to govori, ali Vitalik bi trebao preuzeti odgovornost za svoju lošu operaciju i nadoknaditi štetu onima koji su pogođeni”, primijetio je prije nego što je implicirao da vjeruje da je Buterinov previd doveo do napada:

Jedini način da ovo nije nemar s Vitalikove strane je ako je netko na X-u interno kompromitirao račun ili ako ga je osobno prisilio kriminalac koji je prijetio nasiljem. Čisto sumnjam da se to dogodilo. Najvjerojatnije je riječ o zamjeni SIM kartice.

Međutim, ZachXBT izazvan ove optužbe, tvrdeći da ga Buterin visok profil čini podložnim raznim oblicima pokušaja hakiranja:

“Još ne znate je li to bila zamjena SIM-a. Vitalik je dovoljno velika meta da se insajder može isplatiti ili je panel korišten”, izjavio je ZachXBT.

Magazin: Kako zaštititi svoju kriptovalutu na nestabilnom tržištu: Bitcoin OG-ovi i stručnjaci vagaju