TON, XLM, XMR i MKR mogli bi privući kupce ako Bitcoin poraste iznad 26.500 dolara

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Bitcoin (BTC) se ovaj tjedan trgovao u uskom rasponu i na putu je da formira treći uzastopni Doji svijećnjak na tjednom grafikonu. Tržišta kriptovaluta nisu dobila nikakvu podršku od tržišta dionica Sjedinjenih Država, koja su tjedan završila negativno. Indeks S&P 500 pao je 1,3%, dok je Nasdaq zatvorio 1,9%.

Slabost Bitcoina povukla je nekoliko altcoina niže, pri čemu su mnogi testirali višetjedne padove. To ukazuje da je šire kripto tržište u čvrstom stisku. Negativna tržišta otežavaju kupcima da prepoznaju kratkoročna bikovska trgovanja jer se reliji jedva održavaju. Međutim, moglo bi biti dobro vrijeme za dugoročne investitore da izgrade portfelj.

Dnevni prikaz podataka o kripto tržištu. Izvor: Coin360

Prema nedavnom izvješću tvrtke Amberdata, 24% tvrtki za upravljanje imovinom imenuje više rukovoditelje posvećene provedbi digitalnih strategija. U konačnici, 13% više tvrtki planira usvojiti strategiju digitalne imovine. To ukazuje na “ozbiljnost u pogledu implementacije, kao i prihvaćanja višeg rukovodstva”, dodaje se u izvješću.

Bi li Bitcoin mogao krenuti prema gore, povećavajući interes za kupnju altcoina? Proučimo grafikone top-5 kriptovaluta koje obećavaju u bliskoj budućnosti.

Analiza cijena bitcoina

Bitcoin se zadnjih nekoliko dana trgovao blizu razine od 26.000 dolara, što ukazuje na natezanje između bikova i medvjeda.

Dnevni grafikon BTC/USDT. Izvor: TradingView

Silazni pomični prosjeci ukazuju na prednost medvjeda, ali pozitivna divergencija na indeksu relativne snage sugerira da se pritisak prodaje smanjuje. Indikatori ne daju jasnu prednost ni bikovima ni medvjedima.

Stoga je bolje pričekati da se cijena održi iznad 26.500 USD ili padne ispod 24.800 USD prije stavljanja velikih oklada.

Ako bikovi prevladaju prepreku na 26.500 dolara, par BTC/USDT bi mogao porasti do gornjeg otpora na 28.143 dolara. S druge strane, pad ispod 24.800 dolara mogao bi otvoriti put za kolaps na 20.000 dolara.

BTC/USDT 4-satni grafikon. Izvor: TradingView

Cijena je bila blizu pokretnih prosjeka na 4-satnom grafikonu, što ukazuje na nedostatak interesa i bikova i medvjeda. Malo je vjerojatno da će se ovo trgovanje uskog raspona dugo nastaviti i moglo bi dovesti do proširenja raspona u sljedećih nekoliko dana.

S druge strane, porast iznad 26.500 dolara značit će da se prednost okrenula u korist kupaca. To bi moglo započeti rast na 27.600 dolara i na kraju na 28.143 dolara.

Alternativno, ako cijena padne ispod 25.300 dolara, prodaja bi mogla porasti i par bi mogao ponovno testirati najnižu unutardnevnu vrijednost od 17. kolovoza od 25.166 dolara.

Analiza cijena Toncoina

Toncoin (TON) se povukao na 20-dnevni eksponencijalni pomični prosjek (1,69 USD). U uzlaznom trendu, korekcija 20-dnevne EMA obično nudi priliku za ulazak niskog rizika.

Dnevni grafikon TON/USDT. Izvor: TradingView

20-dnevna EMA vjerojatno će djelovati kao snažna podrška. Ako se cijena vrati s 20-dnevne EMA, to će značiti da je raspoloženje postalo pozitivno i da trgovci kupuju na padovima. Par TON/USDT mogao bi prvo porasti na 1,89 dolara, a zatim pokušati porast na 2,07 dolara.

Umjesto toga, ako cijena nastavi padati i padne ispod 20-dnevne EMA, to će sugerirati da se bikovi izvlače iz svojih pozicija. To bi moglo otvoriti vrata mogućem padu na 1,53 dolara i blizu 50-dnevnog jednostavnog pomičnog prosjeka (1,45 dolara).

TON/USDT 4-satni grafikon. Izvor: TradingView

Četverosatni grafikon pokazuje da medvjedi pokušavaju spustiti cijenu ispod trenutne podrške na 1,72 dolara, ali bikovi su se zadržali. Padajući 20-EMA i RSI u negativnom području povećavaju rizik od sloma prema dolje.

Ako podrška od 1,72 USD pukne, par bi mogao skliznuti na 1,66 USD i kasnije pasti do snažne podrške od 1,53 USD. Suprotno tome, ako bikovi poguraju cijenu iznad pomičnog prosjeka, to će sugerirati početak snažnijeg oporavka na 1,90 USD, a zatim na 2 USD.

Zvjezdana analiza cijena

Stellar (XLM) je u proteklih nekoliko dana napravio mudar oporavak, što ukazuje da se kupci pokušavaju vratiti.

Dnevni grafikon XLM/USDT. Izvor: TradingView

Par XLM/USDT probio se iznad 20-dnevne EMA (0,12 USD) 4. rujna i bikovi su osujetili pokušaje medvjeda da povuku cijenu natrag ispod nje 5. i 6. rujna. To sugerira da bikovi pokušavaju okrenuti 20-dnevnu EMA podršku.

Cijena je dosegla 50-dnevni SMA (0,13 USD), koji se ponaša kao prepreka. Manja pozitivna stvar u korist kupaca je da nisu puno odustali. To sugerira da bikovi ne žure prema izlazu. Ako se cijena probije iznad 50-dnevnog SMA, par bi mogao porasti na 0,15 USD, a kasnije na 0,17 USD.

Ovaj bikovski pogled poništit će se u kratkom roku ako se cijena okrene prema dolje i padne ispod 20-dnevne EMA.

XLM/USDT 4-satni grafikon. Izvor: TradingView

Medvjedi pokušavaju zaustaviti oporavak na otporu iznad glave na 0,13 dolara, ali bikovi nisu mnogo odustali. Odskok od 20-EMA pokazuje da niže razine i dalje privlače kupce. Ako se cijena održi iznad gornjeg otpora, par bi mogao krenuti prema gore na 0,15 USD.

Ako medvjedi žele spriječiti kretanje prema gore, morat će brzo povući cijenu ispod 20-EMA. To bi moglo ubrzati prodaju i povući cijenu na 50-SMA.

Povezano: 3 razloga zašto će Pepe cijena nastaviti padati u rujnu

Monero analiza cijena

Monero (XMR) je zadržao podršku linije uzlaznog trenda posljednjih nekoliko dana, što ukazuje na kupnju na nižim razinama. Cijena je dosegla 20-dnevnu EMA (143 USD), što je važna razina na koju treba paziti.

Dnevni grafikon XMR/USDT. Izvor: TradingView

Ako bikovi poguraju cijenu iznad 20-dnevne EMA, to će sugerirati početak održivog oporavka. Par XMR/USDT bi se tada mogao popeti do 50-dnevnog SMA (151 USD), gdje bi medvjedi mogli ponovno postaviti snažnu obranu. Ako se ova prepreka prijeđe, par bi mogao porasti na 160 dolara.

Medvjedi vjerojatno imaju druge planove. Oni će pokušati zaštititi 20-dnevnu EMA i povući cijenu ispod linije uzlaznog trenda. Ako to uspiju, nekoliko stanica može biti pogođeno. To bi par moglo pasti na 130 dolara.

XMR/USDT 4-satni grafikon. Izvor: TradingView

Akcija cijene na 4-satnom grafikonu pokazuje formiranje uzorka simetričnog trokuta. Ravni pokretni prosjeci i RSI blizu sredine ne daju jasnu prednost ni bikovima ni medvjedima.

Ako cijena sklizne ispod 50-SMA, medvjedi će pokušati povući par na liniju podrške trokuta. Suprotno tome, ako cijena poraste iznad 20-EMA, par bi mogao doseći liniju otpora. Proboj iznad ili ispod trokuta mogao bi signalizirati početak pokreta u trendu.

Analiza cijena proizvođača

Maker (MKR) je zapeo između pomičnih prosjeka, što ukazuje na neodlučnost među bikovima i medvjedima. Manje pozitivno u korist bikova je to što se cijena trgovala iznad linije silaznog trenda.

Dnevni grafikon MKR/USDT. Izvor: TradingView

20-dnevna EMA (1.119 USD) postupno raste, ali RSI blizu sredine ukazuje na nedostatak bikovskog zamaha. Kupci će morati potaknuti i održati cijenu iznad 50-dnevnog SMA (1157 USD) kako bi signalizirali početak rasta na 1227 USD.

Ovo pozitivno stajalište moglo bi poništiti u kratkom roku ako cijena ponovno uđe u liniju silaznog trenda. Par MKR/USDT bi tada mogao pasti na snažnu podršku na 980 USD. Ova će razina vjerojatno svjedočiti snažnoj kupnji od strane bikova.

MKR/USDT 4-satni grafikon. Izvor: TradingView

Četverosatni grafikon pokazuje da cijena već neko vrijeme oscilira između 1083$ i 1170$. Ravni pomični prosjeci i RSI u negativnoj zoni ukazuju na malu prednost prodavača.

S druge strane, važna podrška na koju treba paziti je 1102 dolara, a zatim 1083 dolara. Suprotno tome, ako se cijena okrene prema gore s trenutne razine i probije iznad pokretnih prosjeka, to će sugerirati da se bikovi vraćaju. Par bi tada mogao porasti na 1170 dolara.