UK gura kripto napore kroz reforme financijskih usluga

189
SHARES
1.5k
VIEWS


Ministar financija Ujedinjenog Kraljevstva Jeremy Hunt iznio je brojne reforme s ciljem “poticanja rasta i konkurentnosti” sektora financijskih usluga u zemlji, uključujući napore koji podržavaju kripto prostor.

U objavi je britanska vlada istaknula da će stvoriti pametniji regulatorni okvir za zemlju koji opisuje kao “agilan, jeftiniji i osjetljiviji na nove trendove”.

Teme spomenute u najavi uključuju savjetovanje o prijedlozima za uspostavu digitalne valute središnje banke (CBDC), produljenje kripto porezne olakšice za upravitelje ulaganja, uvođenje stabilnih kovanica u regulatorni okvir i stvaranje pješčanog okruženja koje tvrtkama i regulatorima omogućuje testiranje novih tehnologija koje imaju potencijal transformirati financijska tržišta.

Sve su to dio nacrta zakona o financijskim uslugama i tržištima (FSM) najavljenog ranije u listopadu. Prema Huntu, promjene će pokazati status UK-a kao konkurentnog globalnog središta financijskih usluga. Objasnio je da:

“Edinburške reforme iskorištavaju naše slobode Brexita kako bi uspostavile agilan i domaći regulatorni režim koji radi u interesu Britanaca i naših tvrtki.”

Uz to, Hunt je istaknuo da će vlada i dalje provoditi reforme koje smetaju drugim rastućim industrijama poput digitalne tehnologije i znanosti o životu.

Andrew Griffith, ministar gospodarstva Ujedinjenog Kraljevstva u Ministarstvu financija, rekao je da će reforme donijeti pametniju regulativu za financijske usluge. Vladin dužnosnik vjeruje da će ovo “otključati rast i prilike u mjestima i gradovima diljem Ujedinjenog Kraljevstva”

Povezano: Bank of England podiže kamatne stope na 3%, najveći skok u 33 godine

Dana 4. studenog, britanska vlada također je počela razmatrati nezamjenjive tokene (NFT) zbog rasta sektora. Članovi Odbora za digitalnu tehnologiju, kulturu, medije i sport (DCMS) Ujedinjenog Kraljevstva otvorili su javnu istragu kako bi izvršili procjenu imovine NFT-a prije nego što Ministarstvo financija Ujedinjenog Kraljevstva izvrši pregled.